Softveri Videonadzorni sistemi

Vivotek: Napredni alati za tehničare, inženjere i konzultante

Od ključne je važnosti da profesionalci u sigurnosnoj branši dobiju odgovarajuće alate za rad, jer samo tako mogu znatno skratiti vrijeme rada. VIVOTEK prepoznaje važnost ovog zadatka i ima dugogodišnju tradiciju razvoja alata koji tehničkom osoblju pomažu da što učinkovitije izvršava svoje zadatke

Piše: Đorđe Baćić, menadžer za razvoj poslovanja, VIVOTEK; E-mail: djordje.bacic@vivotek.com

VIVOTEK je, uz proizvode visoke kvalitete, razvio i vrhunske alate, a jedan od njih je Shepherd, alat za upravljanje kamerama. Shepherd posjeduje napredne funkcije upravljanja uređajem koje omogućavaju jednostavnije postavljanje više kamera istovremeno.

Shepherd

Softver automatski generira listu svih VIVOTEK-ovih uređaja povezanih na mrežu, a korisnici mogu ručno grupirati kamere kako bi koristili unaprijed konfigurirana podešavanja. Shepherd nudi različite napredne funkcije, uključujući dodjelu IP adrese, daljinsko ponovno pokretanje i vraćanje u prethodno stanje te prijenos firmvera i VADP paketa. To uvelike koristi sistem-integratorima i instalaterima jer oni često vode projekte koji zahtijevaju istovremeno postavljanje više kamera s identičnim postavkama. Shepherd podržava i učitavanje firmvera u paketu, izvoz liste uređaja za VIVOTEK mrežne snimače, ažuriranje antivirusnih definicija za kamere opremljene paketom Trend Micro IoT Security, kao i uvoz/izvoz konfiguracija za Stereo Tracker, Deep Learning VCA i VCA pakete.

Alat za validaciju

Alat za validaciju je pametan i jednostavan alat koji potvrđuje točnost rezultata dobijenih s kamera za brojanje ljudi. On podržava praktične funkcije kao što su ručno brojanje, kombiniranje te poređenje rezultata s više kamera. Sa stopom točnosti do 98%, izuzetno je koristan za sistem-integratore ili administratore koji trebaju procijeniti rezultate brojanja.

BIMobject – 3D softver za BIM

Cijela serija VIVOTEK IP kamera sada je dostupna za potrebe softvera za informacijsko modeliranje zgrada BIMobject. Riječ je o softverskoj aplikaciji koja podržava cijeli radni tok za potrebe BIM-a, od idejnog projekta do same izgradnje. Korisnici BIMobjecta sada mogu uvrstiti interaktivne 3D CAD modele VIVOTEK kamera u svoje projekte i tako integrirati nadzorna rješenja ove kompanije. Pri tome se sve uzima u obzir, od rezolucije kamere, preko vidnog polja do instalacijskih opcija, čime se osigurava sveobuhvatna pokrivenost kroz vrhunsku 3D vizualizaciju, a Autodesk omogućava spašavanje, tisak i izvoz.

Alat za projektiranje IP videosistema sa 2D/3D prikazom

VIVOTEK-ovi uređaji su integrirani sa JVSG-om, alatom za dizajn IP videosistema, s ciljem brzog i jednostavnog projektiranja profesionalnih videonadzornih sistema. Ovim alatom korisnici mogu izračunati precizne žižne daljine objektiva i kutove gledanja za sve kamere za samo nekoliko sekundi. Ovo pomaže u provjeri vidnog polja za svaku kameru i identifikaciji mrtvih uglova, čime se poboljšava sigurnost prostorija uporabom 2D i 3D modeliranja. Ovaj inteligentni alat pruža i preciznije procjene propusnog opsega mreže, zahtjeva za pohranom i drugih praktičnih funkcija za unapređenje projekta nadzornih sistema.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *