Sajmovi

Sicurezza: Vidimo se u novembru u Fiera Milanu

Sajam Sicurezza, vodeći italijanski događaj za eksperte iz svijeta tehničke i protivpožarne zaštite, otvorit će svoja vrata za nekoliko mjeseci. Izložba će se ponovo održati u centru Fiera Milano, od 15. do 17. novembra 2023. U nastavku više o tome šta možemo očekivati od ovog izdanja i kako se najbolje pripremiti za posjetu.

Priredila: redakcija a&s Adrije; E-mail: redakcija@asadria.com

Uz široku i tržišno reprezentativnu ponudu proizvoda, Sicurezza će i ove godine ugostiti brojne domaće i međunarodne kompanije iz svih sektora sigurnosne industrije: videonadzora, protivprovalne i protivpožarne zaštite, kontrole pristupa, pasivne sigurnosti i cyber sigurnosti. Tako se ovaj sajam ponovo afirmira kao ključni međunarodni događaj za razvoj poslovanja, umrežavanje i profesionalnu obuku. Lista izlagača je već dostupna na web-stranici www.sicurezza.it, gdje je moguće i registrirati se te kupiti ulaznice. No, šta zapravo očekuje posjetioce sajma?

 Digitalizacija? Da, ali uz odgovarajući nivo svijesti

Ključna tema ovogodišnjeg izdanja bit će digitalizacija u svim oblicima. Digitalna tranzicija je brzo revolucionizirala sigurnosni sektor. Ona danas obuhvata svaku proizvodnu oblast, uključujući i protivpožarnu zaštitu. U scenariju u kojem se zgrade i gradovi sve više pretvaraju u svoje pametne verzije svaki profesionalac mora ponuditi prilagođena, integrisana, povezana i inteligentnija rješenja. To se odvija zahvaljujući sve široj primjeni interneta stvari i vještačke inteligencije, koji pretvaraju sigurnosne sisteme u međusobno povezanu arhitekturu te omogućavaju centralizirano i daljinsko upravljanje.

Osim toga, tema digitalizacije otvara i nove perspektive, počevši od upravljanja podacima. Podaci su vrijedni resursi koji se mogu analizirati na različitim nivoima kako bi se dobile korisne informacije za poboljšanje procesa, zgrada i gradova, kao i za prevenciju rizika. U scenarijima kojima dominiraju sve manje primjetna, hibridna, međusobno povezana i integrisana sigurnosna rješenja potrebno je i više specijaliziranih profesionalaca sposobnih da razumiju kontekst i alate te ponude transverzalne vještine, u rasponu od digitalnih do regulatornih. Sicurezza će biti i događaj posvećen stručnom usavršavanju i prilikama za razmjenu mišljenja kako bi se dobili uvidi u nove vještine koje sektor danas zahtijeva.

MIBA – strateški savez za sve

S ciljem unapređenja poslovnih mogućnosti za izlagače i posjetioce, Sicurezza 2023 će biti organizirana u sklopu programa nazvanog Milan International Building Alliance. To znači da će se održati paralelno sa sljedećim sajmovima: Global Elevator Exhibition, posvećenim horizontalnoj i vertikalnoj mobilnosti, ME-MADE Expo, vodećim italijanskim događajem iz oblasti građevinarstva, te Smart Building Expo, koji je posvećen automatizaciji kuća i zgrada i tehnološkoj integraciji.

Sva četiri događaja mogu se posjetiti s jednom ulaznicom. Oni predstavljaju različita tržišta koja moraju ostvariti interakciju i saradnju u dizajniranju efikasnih zgrada. To će omogućiti gostujućim profesionalcima da, uz transverzalni i holistički pristup, otkriju najbolje od evolucije i aktuelnih inovacija u građevinskom sektoru u njegovom najširem smislu. Tu sigurnost i tehnologije automatizacije zgrada igraju temeljnu ulogu u ponudi udobnosti, energetske efikasnost i zaštite dobara i ljudi. Više informacija potražite na zvaničnom web sajtu sajma.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *