Svijet

Axis, Bosch, Hanwha i I-Pro podržali novi Security Center SaaS

Kompanija Genetec proširila je tehnološko partnerstvo s Axisom, Boschem, Hanwha Visionom i I-Proom za nedavno predstavljenu cloud softversku platformu Security Center SaaS.

Zasnovan na arhitekturi otvorene platforme, Security Center SaaS omogućava klijentima da se s najnovijim kamerama Axisa, Boscha, Hanwha Visiona i I-Proa direktno povežu s oblakom. Platforma također dovodi postojeću kontrolu pristupa i videonadzor u cloud kroz novu liniju Genetecovih Cloudlink uređaja, maksimizirajući tako investiciju u postojeću infrastrukturu.

Osim već postojećeg portfolija kamera različitih proizvođača, Security Center SaaS u potpunosti koristi i novo rješenje Axis Cloud Connect, kao i Axis Powered by Genetec mrežni kontroler vrata. To korisnicima omogućava da se sigurno povežu i upravljaju Axisovim uređajima u različitim opcijama implementacije, uključujući direktan prijenos videozapisa, metapodataka i podataka kontrole pristupa s uređaja u oblak.

Najnovije kamere Boscha također nude besprijekornu integraciju sa Security Center SaaS-om, a prema Genetecu, sa 9.21 verzijom firmvera, koja će stići malo kasnije ove godine, Bosch će omogućiti konfiguraciju kamere i pregled videa u platformi Security Center SaaS putem direktne veze s oblakom.

I serija Q Hanwha Visiona će uskoro biti potpuno kompatibilna sa Security Center SaaS-om, a tokom vremena Hanwha Vision će ovu podršku proširiti na čitavu liniju svojih proizvoda kako bi unaprijedila vlastite integrisane sisteme.

Isto će uraditi i I-Pro, koji će uvezati što više postojećih modela kamera s novom platformom kako bi korisnici AI I-Pro kamera mogli putem instalirane aplikacije na kameri imali direktan pristup Security Center SaaS-u.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *