Svijet

ASSA ABLOY akvizirala Messerschmitt Systems

Kompanija ASSA ABLOY je kupila Messerschmitt Systems, etabliranog njemačkog proizvođača hardvera i softvera za kontrolu pristupa za ugostiteljstvo.

“Želim poželjeti dobrodošlicu Messerschmitt Systemsu u ASSA ABLOY Grupu. Ova akvizicija ostvaruje našu strategiju jačanja pozicije na razvijenim tržištima dodavanjem komplementarnih proizvoda i rješenja našem osnovnom poslovanju”, rekao je Nico Delvaux, predsjednik i izvršni direktor ASSA ABLOY-a.

“Messerschmitt Systems ima dugu tradiciju u kontroli pristupa u ugostiteljstvu i razvio je atraktivan portfolio proizvoda koji dopunjuje našu ponudu rješenja za klijente. Akvizicija pruža sinergijske mogućnosti kao i potencijal za ubrzanje našeg rasta u DACH regiji i na Bliskom Istoku”, rekla je Stephanie Ordan, izvršna potpredsjednica kompanije.

Messerschmitt Systems je osnovan 1985. godine i ima stotinjak zaposlenih. Glavni ured se nalazi u Schwaigu, istočno od Nürnberga, u Njemačkoj, dok je ukupni prihod kompanije u 2023. godini iznosio oko 11 miliona eura. Messerschmitt Systems bit će dio ASSA-ine poslovne jedinice “Ugostiteljstvo”.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *