Svijet

Najveća danska zatvorena karting-staza odabrala VIVOTEK

Racehall, koji se nalazi u Aarhusu i Kopenhagenu u Danskoj, poznat je kao najduža zatvorena staza za karting na svijetu. Namijenjena je svima, velikima ili malima, amaterima ili profesionalcima. Racehall je posvećen tome da svaki aspekt iskustva posjetilaca bude izuzetan. Ova predanost uključuje održavanje visokih standarda kvaliteta opreme, davanje prioriteta sigurnosti i pružanje vrhunske usluge.

Rješavanje izazova bez prekida rada

Sigurnost korisnika i objekta glavni je prioritet za Racehall. S obzirom na veličinu i popularnost njihovih karting-staza, efikasno rješavanje sigurnosnih izazova bilo je imperativ. To uključuje zaštitu imovine: bolida, vrijedne opreme, zatvorenih objekata, parkinga i vanjskog rezervoara goriva.

Također im je bio potreban sistem koji će riješiti ograničenu prostornu pokrivenost, koja dovodi do mogućih slijepih uglova i sigurnosnih propusta, te koji će riješiti manjak preciznih podataka za informisane poslovne odluke. Važan faktor bio je i održavanje visokog nivoa sigurnosti bez ugrožavanja iskustva korisnika.

Aktivna zaštita imovine

VIVOTEK-ova sigurnosna rješenja odigrala su ključnu ulogu u zaštiti vrijedne imovine Racehalla. Videozapisi visoke rezolucije i trenutna upozorenja ključni su u identifikaciji i reagovanju na bilo kakve sumnjive aktivnosti, uključujući i zaštitu vanjskog rezervoara za gorivo. Sistem kamera otpornih na eksploziju pruža dodatni sloj sigurnosti, omogućavajući kontinuirano praćenje rezervoara za gorivo bez ugrožavanja sigurnosnih standarda.

Instalacija je zahtijevala strateško postavljanje VIVOTEK-ovih vrhunskih nadzornih kamera u cijelom objektu, osiguravajući potpunu pokrivenost. 180-stepeni nadzor efikasno pokriva prostrana područja poput parkinga bez mrtvih uglova, što smanjuje i troškove instalacije.

Optimizacija performansi

VIVOTEK-ova kamera s mogućnošću brojanja ljudi pružila je Racehallu neprocjenjive podatke za donošenje informisanih odluka kako bi optimizirali poslovne aktivnosti. Strateško upravljanje osobljem i prilagođene promotivne aktivnosti postali su precizniji, povećavajući operativnu efikasnost.

Instalacija visokokvalitetnih 4K kamera na stazi omogućila je reprodukciju snimaka trka na stazi, što je naročito zanimljivo posjetiocima koji žele vidjeti utrku u visokoj rezoluciji.

Efektivan nadzor s VAST-om

VIVOTEK-ov VSS Pro Video Management System (VMS) i Central Management System (CMS) odigrali su ključnu ulogu u optimizaciji Racehallove sigurnosne infrastrukture. VSS Pro VMS/CMS je pojednostavio upravljanje nadzorom, omogućavajući centraliziranu kontrolu i praćenje više kamera širom objekta. Ovaj centralizirani pristup ne samo da je poboljšao mogućnosti praćenja u realnom vremenu već je i omogućio brze odgovore na sigurnosne incidente.

“Apsolutno smo oduševljeni što smo zasukali rukave i blisko sarađivali s Racehallom kako bismo uključili VIVOTEK-ovo nadzorno rješenje u igru. Bilo je fantastično iskustvo vidjeti kako je naša posvećenost izradi sigurnosnih rješenja po mjeri udovoljila Racehallovim željama i potrebama. Radili smo ruku pod ruku na stvaranju sigurnijeg i zabavnijeg iskustva za posjetioce Racehalla”, kaže Martin Kristensen, izvršni direktor instalaterske firme ITV Security.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *