Regija

MOL Slovenija uz pomoć Actual I.T. uspješno usvojila prvu OMV uslugu u svoje IT okruženje

MOL Slovenija uspješno je završio prvu migraciju benzinske pumpe, koja je do sada pripadala OMV mreži, u obnovljeno informatičko okruženje MOL Grupe. Pilot projekat, koji je realizovan u saradnji sa kompanijom Actual I.T., izveden je na benzinskoj stanici Krvavi Potok u Kozini, čime je započeo proces izmeštanja i rekonstrukcije.

Fokus projekta nije samo na hardveru i softveru, već i na uvođenju potpuno nove mrežne arhitekture. Ovaj strateški pristup pozicionira MOL u Sloveniji kao inovatora u industriji, uvodeći promjene u više od 90 maloprodajnih objekata širom zemlje.

Projekt, koji je tehnički složen i strateški važan, optimizira postojeće lokacije i istovremeno postavlja nove standarde za budućnost maloprodaje u Sloveniji. Stvarni I.T. će korisnicima MOL-a u Sloveniji svojim uslugama pružiti bolje iskustvo na benzinskim postajama, a istovremeno će uvesti inovacije koje će oblikovati budućnost industrije.

„Prelaskom u MOL IT okruženje stvaramo bolje iskustvo kupovine za naše kupce na benzinskim pumpama“, saopštilo je predstavništvo MOL-a. „Migracija omogućava korištenje vrhunskog i međunarodno nagrađivanog programa lojalnosti MOL Move na usluzi koja migrira na zajednički sistem. U aplikaciji MOL Move vjernost naših kupaca nagrađujemo raznim popustima i pogodnostima, a program stalno nadograđujemo, jer su nam povratne informacije naših kupaca vrijedne i njima prilagođavamo našu ponudu. Migracija je za nas izuzetno važan proces, jer smo svjesni da je sa stanovišta korisničkog iskustva i zadovoljstva kupaca ključno da isti uvjeti kupovine budu dostupni na bilo kojem servisu u našoj slovenačkoj mreži.”

Vito Eferl, direktor BU Energy4Mobility u Actual I.T.-u, opisao je projekat tranzicije kao izuzetno izazovan, jer zahtijeva ne samo zamjenu softvera, već i hardvera i mrežne opreme. „Pored toga, u sklopu projekta u kompaniji ACTUAL I.T. razvio dosta novih funkcionalnih modula koji su implementirani ili će biti implementirani na cjelokupnoj mreži MOL benzinskih postaja u Sloveniji. U narednom periodu naš ključni fokus će biti na obezbjeđenju kvalitetnih razvoja i njihove implementacije, kvalitetnoj implementaciji migracija i kvalitetnoj sveobuhvatnoj podršci za sve benzinske stanice, kako nove tako i stare.”

Nakon završetka cjelokupnog projekta, ACTUAL I.T. če podržat 122 MOL prodajna mjesta u Sloveniji, što predstavlja 2,5 puta povećanje obima u odnosu na prethodnu situaciju. “Glavna prednost tranzicije je ujednačenost softvera i hardvera i objedinjavanje svih usluga na svim benzinskim stanicama pod okriljem MOL-a u Sloveniji”, dodaje Vito Eferl. Ova akvizicija visokog profila otvara vrata daljim poslovnim prilikama i rastu za MOL u Sloveniji, čime se učvršćuje pozicija jedne od vodećih kompanija u maloprodaji benzinskih pumpi i stavlja se na mapu naprednog provajdera koji teži poboljšanju kupaca. korisnička iskustva uvođenjem inovativnih rješenja u maloprodajni sektor.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *