Konferencije Regija

Cambium Networks u Zagrebu predstavio 5G rješenja

Cambium Networks i Ingram Micro Hrvatska, regionalni distributer održali su prvi regionalni 5G događaj u Zagrebu za 100-injak gostiju iz 14 različitih industrija koje obuhvaćaju telekome, hoteljerstvo, proizvodnju, zdravstvo, maloprodaju i druge. Tema je obuhvatila primarno rješenja za fiksni širokopojasni pristup mreži u različitim frekvencijskim područjima odnosno širokopojasne pristupne sustave:

  • 3 GHz 8×8 MU-MIMO (1 Gbps)
  • 5 GHz 14×14 masivni MU-MIMO (1.5+ Gbps)
  • 60 GHz multi-gigabitna rješenja
  • 26-28 GHz multi-gigabitna rješenja

Predstavljena radijska rješenja služe za povezivanje udaljenih lokacija, poslovnih i rezidencijalnih korisnika kako za telekom sektor tako i za hotele, kampove, gradove, općine, naftne i plinske platforme, elektrodistribucijske i druge tvrtke, kao okosnica mreže za povezivanje udaljenih lokacija visokim kapacitetima, te za projekte video nadzora i sigurnosti perimetra.

Panel diskusiju moderirao je Oleg Maštruko, glavni urednik Mreže. Sudjelovali su: Marijan Rengel, CEO Pro Ping Telekoma; Hrvoje Katicic, CEO tvrtke O Telekomunikacije (bivši Novi Net); Slaven Božo, viši strucnjak za razvoj novih usluga, Odašiljaci i Veze; dr.sc. Ana Katalinić Mucalo, pomoćnica ravnatelja, HAKOM; te Kristijan Fabina, iz Cambium Networksa. Dinamična diskusija pokrila je niz aspekata uvođenja novih 5G broadband tehnologija u Hrvatskoj.

„Potražnja krajnjeg korisnika za većom potrošnjom prometa u urbanim i ruralnim sredinama pokrenula je potražnju za većim kapacitetima za podršku svakoj osobi s više uređaja i stalnu automatizaciju domova i tvrtki. Kako sve više ljudi uključuje povezanost u svoj svakodnevni život, javlja se potreba za pristup mrežama većim brzinama kod kuče, na poslu i između lokacija. Zbog svojstvenih nižih troškova rada, kratkog vremena instalacije i nižih troškova opreme, bežična će mreža i dalje biti tehnologija izbora za mrežne operatore i pružanje velikih kapaciteta u pristupnoj mreži.“ – Kristijan Fabina, Cambium Networks; Direktor prodaje, strategije i razvoja za Adria regiju, Bugarsku, Tursku, Gruziju i Katar.

5G implementacije ubrzat će

  • Fiksna bežična širokopojasna mreža kao ključna primjena u licenciranom i nelicenciranom frekvencijskom opsegu za povezivanje ljudi, mjesta i stvari,
  • omogućavanje upotrebe milimetarskog valnog područja, poput frekvencija 26-28 GHz i 60 GHz za povezivanje velikim brzinama na rubnom dijelu mreže i prijenos značajno više podataka po značajno većim brzinama,
  • podrška u stvarnom vremenu komunikacije između strojeva. Svi IIoT standardi diljem svijeta imat će priliku biti ujedinjeni u stvarnom vremenu s 5G komunikacijskim standardima, a 5G povezivanje dovest će do napretka u čitavoj IIOT areni.

Cambium Networks rješenja poznata su po jednostavnosti konfiguracije, instalacije, upravljanja i skalabilnosti. Pažljivo slušajući potrebe mrežnih operatora s ciljem olakšavanja isporuke kritične bežične povezanosti i povećanja kvalitete usluge isporučene po Hertzu spektra, razvijamo radijska rješenja najviše kvalitete, izjavio je Kristijan Fabina.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *