Konferencije Regija

Synology workshop u Zagrebu

Synology je jučer u suradnji sa svojim hrvatskim distributerom, tvrtkom Tecomtrade, u Zagrebu održao workshop u kojem su partnerima i nama medijima predstavili nove proizvode u svojoj ponudi, novosti u DiskStation Manager 7.1 softveru koji je poznat po svojoj visokoj funkcionalnosti.

Gospoda Ismar Hota i Igor Cejkovsky iz njemačkog ureda Synologya su održali prezentacije novih proizvoda i funkcionalnosti softvera. Synology je na tržištu prisutan već 22 godine i njihovi su proizvodi prisutni u cijelom svijetu, a i mi smo imali prilike testirati ih u nekoliko navrata. U ponudi imaju proizvode podijeljene u J, Value, Plus, XS/XS+ i FS, SA, UC i HD serije. Uz to, tu su i novi router, 3,5-inčni HDD-i, 2,5-inčni te M.2 SSD-i koji dolaze s 5 godina jamstva.

Sada su izašli s nekim novim proizvodima na tržište koji uključuju router RT6600ax koji jasno dolazi s Wi-Fi 6 podrškom, te radi na tri pojasa – 2,4, 5 i 5,9 GHz. Router posjeduje 2,5 GbE WAN/LAN port, podržava Mesh sustav, ima set sigurnosnih rješenja, nadzor prometa, VPN Plus, sigurnosni pristup itd. Uskoro će te i na PCEkspertu imati priliku čitati njegovu recenziju.

HD6500 je 4U rackmount server visoke gustoće koji prima do 60 diskova, s mogućnošću proširenja do 300. Pogoni ga Intel Xeon Silve 10-jezgreni procesor, te ima 512 GB DDR4 ECC RDIMM memorije. Podržano je spajanje do 4 RX6022sas jedinica za proširenje čime se kapacitet penje na 300 diskova. Mrežne mogućnosti su fleksibilne, moguće je dodavati 10/25 GbE SFP+/SFP28 kartice ili Fibre Channel portove s 4 PCIe slota.

RS442+ je još jedan novi proizvod namijenjen SOHO primjeni kojeg je moguće nadograditi na 10 GbE mrežu s E10G22-T1-Mini karticom, a pogoni ga Ryzen 1600 procesor, te omogućava 601/516 MB sekvencijalne brzine čitanja i zapisa.

DS1522+ je desktop verzija RS422+ uređaja, koji dolazi s 8 GB DDR4 ECC SODIMM memorije proširive do 32 GB, te omogućava do 736/796 MB sekvencijalne propusnosti za čitanje i zapis.

Gospodin Hota je prisutne proveo i kroz novosti u posljednjoj DiskStation Manager 7.1 verziji poznatog sučelja Synologyevih uređaja, a odradio je i radionicu u kojoj je instalirao DSM te pokazao sve njegove karakteristike i aplikacije, te način korištenja. DSM 7.1 donosi novo modernije i bolje sučelje s kojim se sada lakše upravlja. Manager podržava Btfrs format, kao i deduplikaciju podataka za cijeli Btfrs volumen. Nove su opcije za prijavu na sučelje gdje se koristi Secure SignIn, a uvedena je podrška za FIDO2/UF2. Aplikacije i usluge koje dobivate uz Synology uređaje uključuju Drive, Office, Active Backup Suite, Hyper Backup, Active Backup for MS 365, Active Backup for Google Workspace, Active Backup for Business, te Synology C2 cloud rješenje backupa. Active Insight je alat za nadgledanje višestrukih NAS servera na istoj lokaciji.

Koga zanima više u Synologyu, može dodatne informacije saznati na njihovom YouTube kanaluBlack Void blogu ili pak na Bearded Thinkerovom YT kanalu.

Preuzeto sa: www.pcekspert.com

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *