Svijet

Axis proširuje razvojno-istraživačke kapacitete

Axis Communications proširuje urede za istraživanje i razvoj softvera preseljenjem u novu poslovnu zgradu u švedskom gradu Linköping. Planirano je da nova zgrada od 2.800 kvadratnih metara bude spremna za useljenje krajem 2021. godine. Time će povećati kapacitet postojećih prostorija u koje su u tom gradu uselili 2018.

Lani je Axis ostvario prodaju od 1,12 milijardi eura, od čega je 18 posto uloženo u istraživanje i razvoj. Ured za razvoj softvera u Linköpingu fokusiran je na cloud rješenja, nove usluge i razvoj opsežnih sveobuhvatnih rješenja i sistema za upravljanje i analizu videozapisa. Kako bi udovoljio rastućoj potražnji za inovacijama, Axis nastavlja s proširivanjem tima kako je planirano sa sadašnjih 40 zaposlenih na stotinjak.

“Blizina univerziteta i fakultetu za inžinjering prirodna je za nas kao inovativnog lidera u ovoj industriji i zato se fokusiramo na kontinuirano istraživanje i razvoj kako u Lundu, gdje nam je sjedište, tako i Linköpingu”, kaže Kenneth Jonsson, potpredsjednik istraživanja i razvoja u Axis Communicationsu. “Nastavljamo s ulaganjem u oba grada i, kako rastemo, potrebne su nam veće prostorije. Sada smo se dogovorili s općinskom kompanijom za nekretnine Sankt Kors da ćemo u novembru 2021. unajmiti čitavu zgradu u Ebbeparku u Linköpingu.”

Poslovna zgrada na šest spratova dio je četvrti Ebbepark, koja se nalazi između centra grada Linköpinga, univerziteta i naučnog parka Mjärdevi. Izgrađena je imajući u vidu održivost – svaka je odluka donošena u skladu sa strategijama za okolišnu, socijalnu i ekonomsku održivost, poput recikliranja, pametnih energijskih rješenja, upravljanja oborinskim vodama, urbanog uzgoja i parking-rješenja za automobile i električne bicikle.

“Vidimo mnogo prednosti u posjedovanju ureda u Linköpingu, gradu kombinaciju visokokvalitetnog univerziteta i žive poslovne zajednice. To nam daje dobru osnovu za pronalaženje pravih vještina i provođenje uspješnih projekata istraživanja i razvoja, kaže Jonsson.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *