Regija Vijesti

Banja Luka sljedeće godine dobija videonadzor

Početak realizacije projekta videonadzora grada Banja Luka mogao bi se očekivati do kraja ove godine, a prioritetne lokacije bit će trgovi, parkovi, objekti od državnog značaja, pristupne saobraćajnice, mostovi i veće raskrsnice, rečeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) bh. entiteta Republika Srpska.
“U realizaciju sistema može se krenuti nakon sprovedene procedure javne nabavke, koju je potrebno pripremiti i provesti po zaključku Vlade Republike Srpske. Prema procjeni, početak realizacije projekta mogao bi se očekivati do kraja 2018. godine”, navode iz MUP-a RS-a.

Lokacije na kojima će biti instaliran videonadzor na području Grada Banja Luka bit će određene na osnovu stanja javnog reda i mira, problematike kriminaliteta i sigurnosti saobraćaja.

Nabavka opreme, kako ističu u MUP-u, vršit će se u prvoj fazi realizacije projekta, za koju je trenutno planiran iznos od 250.000 eura iz budžeta Vlade Republike Srpske.

Iz MUP-a navode da postoji spremnost Grada Banja Luka da u narednim godinama planira sredstva za sufinansiranje ovog projekta, na osnovu zahtjeva koji budu definisani elaboratom.

Vlada Republike Srpske je na nedavno održanoj sjednici prihvatila informaciju o realizaciji sistema videonadzora grada Banja Luka te zadužila Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da s Administrativnom službom grada utvrdi najpovoljnije lokacije za instaliranje opreme, uzimajući u obzir postojeću infrastrukturu i raspoloživost komunikacijskih linkova na svakoj lokaciji.

MUP je zadužen da provede postupak nabavke i izvrši instalaciju opreme, a grad Banja Luka da pripremi lokacije i osigura potrebne komunikacijske linkove prema zahtjevima iz elaborata.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *