Regija

Bolnici u Zvorniku doniran sistem za beskontaktno mjerenje temperature

Dahua Technology i Master BC Banja Luka donirali su sistem za beskontaktno mjerenje tjelesne temperature bolnici u Zvorniku.

Donacija je realizirana na inicijativu Ognjena Ristića, voditelja razvoja poslovanja Dahue u Bosni i Hercegovini, te uz veliku podršku same kompanije i njenog country managera Daniela Maoa te Master BC-a Banja Luka. Vrijednost donacije je 25.000 eura.

Zahvaljujući ovoj lijepoj gesti, Javna zdravstvena ustanova Bolnica Zvornik ima ugrađen sistem za mjerenje tjelesne temperature osoba s udaljenosti tri metra, čime će smanjiti rizik za radnike i sve pacijente bolnice. Ugrađena je napredna i provjereno kvalitetna tehnologija. Sistem odlikuje visoka tačnost od ±0,3℃ i kao takav garantuje medicinskom osoblju da s visokom pouzdanošću mogu na vrijeme identifikovati i adekvatno medicinski zbrinuti osobe s povišenom temperaturom.

“Ovom se donacijom solidarno pomaže svima koji učestvuju na suzbijanju epidemije. Vjerujemo da zajedničkim snagama možemo doprinijeti povećanju sigurnosti svih građana Bosne i Hercegovine”, kažu u zajedničkom saopćenju predstavnici dviju kompanija.

Identičan sistem su Dahua Technology i Master BC donirali Univerzitetskom kliničkom centru Banja Luka, gdje se pokazao kao jako pouzdan i tačan i gdje je od samog starta pomogao u prevenciji i detekciji povišene temperature.

Dahua Technology jedan je od svjetskih lidera u oblasti videonadzora, IoT-a i kontrole pristupa. Prisutan je dugo vremena i u Bosni i Hercegovini, na čijem tržištu nudi brojna rješenja za sigurniji život.

Master BC je jedan od lidera u regionu u području tehničke zaštite, koji se ovom donacijom pridružuje naporima u prevenciji budućih mogućih epidemija.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *