Regija

Bijeljina uskoro dobija videonadzor na stotinu lokacija

Grad Bijeljina na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine uskoro će biti pokriven videonadzorom, a stotinu lokacija trebalo bi nadgledati više od 200 kamera.

Kamere će 24 sata snimati dešavanja na najprometnijim lokacijama u gradu, što će, kako smatraju nadležni, poboljšati sigurnost, ali i olakšati borbu protiv kriminala.

Prema riječima Stjepana Terzića, načelnika Sektora policije u Policijskoj upravi Bijeljina, kamere će biti postavljene na prilazima gradu, u mjesnoj zajednici Janja, na vitalnim objektima kao što su škole, vaspitno-obrazovne ustanove i vrtići, na mjestima gdje se okuplja veći broj građana, preduzećima te objektima koji su u prethodnom periodu bili na meti kriminalaca.

U toku je priprema sporazuma na koji će potpis staviti predstavnici grada Bijeljine i Ministarstva unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska.

Nakon što se realizuju aktivnosti na terenu, sistem će biti predat na korištenje Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a zbog procedure u vezi sa zaštitom ličnih podataka. Komisija MUP-a trenutno je u fazi izrade elaborata, nakon čega će uslijediti pribavljanje tenderske dokumentacije i izbor najboljeg ponuđača, rekao je Terzić.

(Glas Srpske)

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *