Svijet

Hikvision počeo proizvodnju u Indiji

Prama Hikvision, zajedničko preduzeće kineskog proizvođača i indijske kompanije, otvorio je u Vasaiju blizu Mumbaija najveći proizvodni pogon u Indiji. В.К. Saraswat, bivši generalni direktor Organizacije za istraživanje i razvoj u odbrani i bivši glavni naučni savjetnik indijskog ministra odbrane, i dr. Neeraj Sinha, savjetnik iz oblasti nauke i tehnologije, otvorili su novi pogon.

Ovim postrojenjem, koji je dio investicije u iznosu 70,9 miliona američkih dolara, Prama Hikvision ne samo da će moći opsluživati brzorastuće domaće tržište već će postepeno snabdijevati i prekomorska tržišta. U pogonima koji se prostiru na 4,85 hektara i koji su certificirani u skladu s ISO 9001: 2015 standardom bit će zaposleno više od 2000 radnika i moći će se proizvoditi više od 850 modela.

Ashish P. Dhakan, direktor kompanije Prama Hikvision India, rekao je: “Ovaj novi najmoderniji integrisani proizvodni pogon izraz je naše pune posvećenosti programu indijske vlade ‘Make in India’. Do sada smo uložili blizu 62,5 miliona eura u ovu novu fabriku s obavezom da investiramo u proizvodnju, lokalna istraživanja i vještine te razvoj zajednica. Ovaj novi pogon ima kapacitet proizvodnje milion i po kamera mjesečno. Ima devet proizvodnih linija, koje nam omogućuju da pravimo elektronske čipove i kamere umjesto da ih uvozimo. Da bismo obučili radnike, od kojih su mnogi bili nezaposleni prije nego što su nam se pridružili, razvili smo interne programe obuke svjetske klase.“

Nova će postrojenja učiniti Prama Hikvision jedinim brendom videonadzornih proizvoda i rješenja koji se u potpunosti proizvodi u Indiji. Kompanija u novom pogonu koristi štampane ploče (PCB) kako bi osigurao potpunu usklađenost s ciljevima Proizvodnog programa koji je uvela indijska vlada.

S kapacitetom od 1,5 miliona kamera mjesečno, postrojenje godišnje može rasti i 30 posto, a Prama Hikvision već drži 35 posto indijskog tržišta.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *