Regija

Nove instalacije u Dvorani Park u Herceg-Novom

Zbog višedecenijskog neulaganja u infrastrukturu Dvorane Park, JUK Herceg Fest je urgentno morao obaviti nekoliko značajnih intervencija, koje će, prema riječima direktorice Gordane Krcunović Porobić, koštati oko 50 hiljada eura. Osigurana su vlastita sredstva od sezonskih prihoda, posjete tvrđavama, koja je bila veća za 20%, i realizovanih programa.

– Upravo je u toku adaptacija scenske mehanike, remont sedam cugova i bioskopskog platna. Radove izvodi firma Elektrovat iz Čačka. Završavamo i remont instalacija grijanja. Ujedno imamo obavezu i da postavimo protivpožarni alarm. U toku je tenderska procedura. Kako je ovo obavezno štićeni objekat, moramo uraditi i video-nadzor i protivpoplavni alarm. Već sjutra ćemo raspisati tender za ovaj projekat – kaže Porobić Krcunović za Radio Jadran dodavši da će za deset dana biti završena scenska mehanika, a ostali radovi poslije tenderskih procedura, odnosno za otprilike mjesec.

Više od trideset godina rada

Prije toga je rekonstrukcija dotrajalog krova na više od tri decenije starom zdanju Dvorane Park, vrijedna 26 hiljada eura, završena pred ljeto. Riješen je problem prokišnjavanja sale, jer je krov u nekoliko navratra bezuspješno krpljen.

Na krovu je posut novi šljunak i postavljene su okapnice, obavljena termoizolacija, horizontalna i vertikalna hidroizolacija i postavljen novi slivnik za odvod atmosferskih voda.

Inače, proteklih pet godina u objektu je uređen klimatizacijski sistem, obnovljena rasvjeta, uređen foaje, koji se po potrebi adaptira za književne večeri, izložbe ili press konferencije. Dvorana je od donacija učesnika festivala klasične muzike Dani muzike na poklon dobila novi koncertni klavir.

Dvorana Park izgrađena je poslije zemljotresa 1979. godine, a otvorena 28. oktobra 1987.

(radiojadran.com)

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *