Kontrola pristupa

Centralizirana elektronska kontrola pristupa umjesto ključeva u internatu

SMARTair Wireless Online sistem za upravljanje pristupom pokazao se kao jednostavno, elektronsko rješenje za bolju kontrolu i sigurnost unutar zgrade škole Westbridge. Svaki pripadnik osoblja nosi jednu RFID karticu s akreditivom, koja je programirana tako da sadrži prava pristupa prilagođena njihovim individualnim zadacima. U vanrednim situacijama, škola može aktivirati zaključavanje cijelog objekta putem centraliziranog sistema.

„Instalacija SMARTair sistema nam je dala duševni mir. Sistem je brz, siguran i jednostavan“, kaže Joanna Brunton, direktorica Westbridge School.

Procesu nastave, administraciji i smještajnim kapacitetima pogoduje višeslojna organizacija kontrole pristupa za osoblje i učenike. Nefleksibilnost zastarjelog mehaničkog sistema zaključavanja godinama je predstavljala izazov za upravljanje objektom i zaštitu učenika.

“Sa preko 50 zaposlenika, nama je zatrebao napredniji sistem dodjele ovlaštenja za pristup, što ne možete jednostavno izvesti sa gomilom metalnih ključeva”, objašnjava Brunton.

Specifikacije novog sistema pristupa

Osim zamjene i nadogradnje zastarjelog i nefleksibilnog sistema mehaničke sigurnosti sa ključevima, škola Westbridge je imala dodatne zahtjeve za svoj novi pristupni sistem. Uređaji u novom jedinstvenom sistemu morali su zamijeniti mehaničko zaključavanje za preko 80 vrata unutar objekta.

Uprava škole je tražila sistem kontrole pristupa koji se već dokazao na terenu, sa uspješnim instalacijama za upravljanje pristupom u školama širom svijeta. Nove elektronske brave morale su ponuditi vođenje evidencije o korištenju u stvarnom vremenu, tako da upravitelji objekta uvijek znaju ko je od osoblja otvorio konkretna vrata.

Novi sistem se trebao uklopiti u postojeći sigurnosni budžet škole i instalirati tokom raspusta, kako bi se minimiziralo ometanje procesa nastave u okviru školskog programa.

“Mi smo, u suštini, imali potrebu za sigurnošću”, dodaje Joanna Brunton. „Morali smo se osposobiti da odvraćamo učenike od pokušaja pristupa lokacijama na kojim im nije mjesto i da spriječimo nemirne učenike da ulaze u učionice i ometaju nastavu ili nanose štetu“.

Praktično i ekonomično SMARTair rješenje za školu Westbridge

Upravljanje sistemom je jednostavno čak i za lica koja nisu upoznata s tehnologijom. „Podučila sam osoblje kako da koristi softver i kodira pristupne kartice“, kaže Kylie Bray, direktorica kompanije Western Lock Services koja već neko vrijeme održava opremu u školi. “Ako neko od osoblja izgubi karticu, dovoljno je da je samo izbrišete“.

Intuitivni softver SMARTair sistema može odobravati ili ograničavati pristup pojedinačnim zonama, pri čemu se sa sistem sa bravama povezuje preko mreže od devet čvorišta. “Sada imamo mogućnost kvalitetnije zaštite za određene zone u objektu, posebno tokom školskih praznika, kada učenici odu kući”, kaže Joanna Brunton.

„Naši podugovarači koji rade na redovnom održavanju posjeduju vlastite ključeve, tako da mogu obavljati svoj posao a da pri tom ne moraju tražiti od nas da im omogućimo pristup. Tako štedimo na vremenu i troškovima“.

SMARTair uređaji za vrata su bežični i rade na baterije. Budući da nema potrebe za postavljanjem kablova na pojedinačna vrata, instalacija je brza i ekonomična.

“Sa stanovišta upravljanja objektima, ovo rješenje je postiglo sve što smo htjeli u pogledu zaštite, sigurnosti i nadzora”, dodaje Joanna.

Preuzmite vodič o rješenjima za obrazovanje i saznajte zašto je SMARTair bežična kontrola pristupa posebno pogodna za škole i fakultete https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/smartair-schools

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *