Svijet

Chris Bontempo preuzima poziciju direktora marketinga u Johnson Controlsu

Johnson Controls imenovao je Chrisa Bontempona za potpredsjednika i glavnog direktora marketinga, odgovornog za marketinške strategije u cijeloj kompaniji.

Bontempo dolazi iz IBM-a, gdje je proveo skoro 20 godina na visokim pozicijama, a posljednja je bila uloga glavnog direktora marketinga i komunikacija. Na toj poziciji vodio je sve aspekte marketinga za IBM širom Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Latinske Amerike, s direktnom odgovornošću za prihode iz marketinga, potražnju i marketinške timove.

U novoj će kompaniji odgovarati predsjedniku i izvršnom direktoru Georgeu Oliveru te raditi s izvršnim timom na korporativnim poslovima na povećanju tržišnog udjela u proizvodima, sistemima i uslugama.

“Dok nastavljamo svoju transformaciju i učvršćujemo poziciju Johnson Controlsa kao pružaoca sveobuhvatnih rješenja za poslovne zgrade, naša nepokolebljiva usmjerenost na rješavanje problema kupaca pokreće našu strategiju u svakoj fazi prodajnog ciklusa. Nastavljamo fokus na korištenje naših digitalnih sposobnosti, a Chrisovo jedinstveno iskustvo i razumijevanje podataka, AI-a i digitalnog ekosistema pomoći će nam u tim naporima. Imam puno povjerenje da će njegovo iskustvo znatno ojačati naše globalno upravljanje proizvodima, ali i naše komercijalne timove, kako bismo povezali nove i postojeće kupce s inovativnim tehnologijama i nastavili sve veće zahtjeve za našim rješenjima u pametnim, zdravim i održivim zgradama”, rekao je Oliver.

Bontempo je magistrirao poslovnu administraciju na Columbia Business Schoolu i diplomirao evropske studije na Amherst Collegeu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *