Svijet

Addsecure kupio Connecting Solutions u Belgiji

Addsecure je kupio kompaniju Connecting Solutions kao dio strategije rasta svoje nove poslovne jedinice Smart Mobility. Akvizicija ima za cilj jačanje pozicije i tržišnog udjela u Belgiji.

Ranije je, u septembru 2023. godine, Addsecure kupio Clifford Grupu i nakon toga osnovao novu poslovnu jedinicu Smart Mobility, koja nudi telematska i softverska rješenja za poslovne korisnike, specijalizirajući se u mobilnoj sigurnosti i sličnim rješenjima.

Connecting Solutions pruža rješenja za upravljanje voznim parkom s informacijama o lokaciji vozila, nadzorom i softverskim aplikacijama. Njihova će rješenja sada biti u ponudi Addsecureovog Traxgo brenda.

“Ova akvizicija ne samo da jača našu poziciju i povećava tržišni udio Traxgoa u Belgiji i Holandiji već donosi i veliku bazu kupaca i otvara dodatni kanal prodaje putem distributera”, rekao je Huibjan Braafhart, predsjednik Smart Mobilityja u Addsecureu.

“Drago nam je podržati dalji razvoj Smart Mobility jedinice. Ova akvizicija potvrđuje našu posvećenost i ključna je komponenta naše kontinuirane strategije rasta”, rekao je Stefan Albertsson, izvršni direktor Addsecurea.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *