Komunikacije i prijenos

D-Link: Cloud rješenje za centralizirano upravljanje mrežom

D-Link, multinacionalni proizvođač mrežne opreme, predstavio je Nuclias, novo cloud rješenje za upravljanje mrežom, koje pružateljima usluga upravljivog prijenosa podataka i vlasnicima kompanija omogućava da daljinski konfiguriraju i nadziru svoju mrežnu infrastrukturu s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme
Piše: Ivo Pavičić, regionalni menadžer za Jadransku regiju i Grčku, D-Link
E-mail: ivo.pavicic@dlink.com

Nuclias je alat za upravljanje koji radi u oblaku, čime eliminira potrebu za lokalnim kontrolerima, smanjujući troškove i složenost uz istovremenu racionalizaciju mrežne infrastrukture. Također omogućava jednostavnu instalaciju i skalabilnu arhitekturu za podršku neograničenom broju uređaja unutar mreže, a korisnicima pruža autonomiju u upravljanju bežičnim pristupnim tačkama i analizi rada svakog povezanog uređaja, a dolazi s poboljšanim dizajnom i funkcionalnostima.
Zbog višekorisničke arhitekture Nuclias se može koristiti na više lokacija i u više organizacija, a napredni alati za izvještavanje o prometu te analizu podataka vlasnicima firmi i IT profesionalcima pružaju uvid u realnom vremenu radi efikasnog upravljanja i planiranja.

Fleksibilnost
Dodatne karakteristike uključuju siguran sistem administriranja zasnovan na ulogama i mogućnosti promjena svih operacija i događaja, autentifikaciji putem Captive portala, podršci za 802.1x protokol i RADIUS server. Također podržava Facebook i Google prijavu za pristup Wi-Fi mreži i automatsko nadgledanje mreže. Za sada D-Link nudi DBA-1210P AP, visokoperformansnu 802.11ac Wave 2 pristupnu tačku s PoE podrškom, koja omogućava fleksibilniju instalaciju gdje tradicionalne utičnice možda neće biti dostupne. Kompanija će nastaviti proširivati asortiman unutarnjim i vanjskim pristupnim tačkama te uvesti gigabitne pametne prekidače visokih performansi s opcionalnim prijenosom energije putem Etherneta i optičkim povezivanjem s Nuclias serijom proizvoda. “U D-Linku vjerujemo da je umrežavanje putem clouda odgovor na mnoge izazove s kojima se pružatelji usluga upravljivog prijenosa podataka suočavaju kada opslužuju više lokalnih firmi i IT službu srednje velikih kompanija. Nuclias svoje mjesto pronalazi između funkcionalnostima bogatih skupih rješenja i cjenovno isplativih rješenja. Mi nudimo vidljivost, jednostavnost instalacije, automatizaciju i sigurnost, pomoću kojih manji IT timovi i pružatelji usluga upravljivog prijenosa podataka s manje mogu učiniti više, istovremeno čineći svoje mreže spremnim za izazove budućnosti – sve to po cijeni koja donosi trajnu vrijednost”, kazao je Kevin Wen, predsjednik D-Link Europea.

Maksimalna efikasnost
Nuclias DBA-1210P bežična pristupna tačka podržava najnoviji dvopojasni 802.11ac Wave 2 standard s MIMO (višestruki ulaz i izlaz) podrškom za više korisnika kako bi se maksimizirala efikasnost mreže. Ona istovremeno može komunicirati s više uređaja, na više bežičnih pojasa, omogućavajući kompanijama da brže obavljaju zadatke.

Karakteristike DBA-1210P
802.11ac Wave 2
2×2 istovremeni dvostruki frekvencijski opseg (AC1300)
MU-MIMO (višestruki korisnici, ulaz i izlaz)
Gigabitni Ethernet
802.3af PoE

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *