Svijet

Dahuini IP uređaji prošli zahtjeve ETSI EN 303 645 cyber sigurnosnog standarda

Kompanija Dahua Technology, jedan od vodećih svjetskih ponuđača pametnih videonadzornih IoT rješenja i usluga, objavila je da su njene mrežne kamere i snimači zadovoljili zahtjeve ETSI EN 303 645 standarda. Usklađenost s ovim priznatim standardom, koji osigurava zaštitu potrošačkih IoT uređaja od uobičajenih hakerskih prijetnji, demonstracija je njene sposobnosti zaštite podataka od kibernetičkih napada.

ETSI EN 303 645 je globalno primjenjiv standard za cyber sigurnost Evropskog instituta za telekomunikacijske standarde. Njime se određuje osnovna metoda procjene za sprečavanje cyber kriminalaca da preuzmu kontrolu nad uređajima, pokrenu DDoS napade ili špijuniraju korisnike. Tehnički standard pokriva sigurnosne zahtjeve u 14 oblasti, uključujući minimalan obuhvat napada, sigurnu komunikaciju i zaštitu ličnih podataka, uspostavu sigurnosne osnove za potrošačke uređaje povezane s internetom i smanjenje rizika od narušavanja ličnih podataka, dok istovremeno pomaže u boljoj usklađenosti rada uređaja sa GDPR-om.

Dahua već duže vrijeme pridaje veliku važnost informacijskoj sigurnosti u oblasti pametnog interneta stvari, uzimajući cyber sigurnost i zaštitu privatnosti kao jedan od najvećih prioriteta. Pridržavajući se koncepta “usklađenosti, otvorenosti i transparentnosti”, kompanija je implementirala mjere kontrole sigurnosti podataka i zaštite privatnosti u skladu sa strogim zahtjevima zaštite privatnosti. Pokriva sve faze planiranja, dizajna, razvoja i isporuke čitavog spektra proizvoda i usluga. Dahuini proizvodi striktno slijede osnovne zahtjeve minimalnog prikupljanja podataka i zaštite privatnosti te kontinuirano integrišu tehnologije i aplikacije za zaštitu privatnosti kao što su maskiranje i enkripcija podataka, okluzija lica, pouzdano računanje itd.

Osim toga, kompanija se pridržava svojih osnovnih vrijednosti otvorenosti i stalno traži saradnju s međunarodnim autoritativnim sigurnosnim institucijama kako bi zajedno izgradili snažan sigurnosni ekosistem uz istovremeno poboljšanje sigurnosti vlastitih rješenja. Uspostavila je saradnju u oblasti revizije i certifikacije sa brojnim međunarodnim sigurnosnim institucijama, uključujući Britansku instituciju za standarde (BSI), TÜV Rheinland, Intertek EWA-Canada i mnoge druge. Do sada su Dahuine sposobnosti u pogledu sigurnosti proizvoda i korporativnog upravljanja cyber sigurnošću certificirane prema nekoliko globalnih standarda kao što su ISO/IEC27001, ISO/IEC 27701, FIPS 140-2 i ETSI TS103645.

Dahua će nastaviti ulagati u kibernetičku sigurnost kako bi proizvodila i isporučivala sigurne proizvode i usluge koji slijede industrijske standarde i pomogla kupcima da se bolje pridržavaju relevantnih propisa.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *