Regija

Delegacija iz Srbije u posjeti sjedištu Dahue

Delegacija iz Srbije 6. novembra je posjetila sjedište kompanije Dahua Technology u kineskom gradu Hangzhou. U posjeti su bili načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana llić Stošić, savjetnik gradonačelnika Kragujevca Dušan Davidović, generalna direktorica JP Pošta Srbije Mira Petrović i gosp. Dejan Pesut. Srdačno su ih ugostili Dahuin generalni direktor za prekomorsko poslovanje Jason Zhao, generalni direktor za Skandinaviju te Centralnu i Istočnu Evropu Colin Wang, tehnički direktor Dahua Srbije Frank Hu te direktor prodaje transportnih i rješenja za javni sektor Leo Xu.

Posjeta je započela obilaskom Dahuinog izložbenog salona, gdje su se gosti iz prve ruke mogli upoznati sa svim vrhunskim tehnologijama i rješenjima. Zatim je održan sastanak na kojem je Frank Hu predstavio kompaniju i neke uspješne projekte u Srbiji, kao i rješenja za sigurne gradove, pametni saobraćaj, pametnu logistiku i druge industrije. Prema riječima llić Stošić,Šumadija će zbog svog povoljnog položaja, praktične logistike i prijevoza te visokoobrazovanog stanovništva postati podatkovni i centar za distribuciju tehnologija u Srbiji, dok je Mira Petrović, kao direktorica Pošte Srbije sa 17.000 zaposlenih i hiljadama filijala širom zemlje, izrazila veliko interesovanje za saradnju s Dahuom u transportu i logistici.

Na kraju, gospodin Zhao je predstavio ured Dahue u Srbiji, koji ima 15 zaposlenih, koji opslužuju lokalne kupce u pogledu projektovanja i održavanja sigurnosnih sistema.

Kao odgovor na poziv gospođe llić Stošić da posjeti Šumadiju radi dodatnih detalja o uvozu tehnologija, Colin Wang je obećao da će Dahuin tim u Srbiji nastaviti pratiti mogućnosti saradnje u različitim potencijalnim oblastima kao što su transport, logistika, maloprodaja i sigurnost gradova.

Ova je posjeta produbila saradnju kineskog proizvođača i srbijanske vlade te ojačala temelje za rad na budućim projektima u regiji.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *