Konferencije Regija

Eccos dan 2019. – još jedna uspješna godina poslovanja Eccosa

Više od 300 gostiju imalo je priliku saznati više o prošlogodišnjim Eccosovim projektima i primijenjenim inovativnim rješenjima te čuti najavu projekata za iduću godinu, među kojima je nemali broj poslova u inozemstvu.
Piše: Vesna Podgajski, Eccos inženjering d.o.o.

Tvrtka Eccos održala je 5. decembra 2019. u zagrebačkom hotelu Antunović još jedan Eccos dan, godišnji događaj na kojem tvrtka tradicionalno okuplja svoje klijente, partnere i saradnike s hrvatskog i inozemnih tržišta.
Više od 300 sudionika i ove je godine imalo priliku čuti o Eccosovim uspješnim poslovnim rezultatima, s naglaskom na gotovo završenoj 2019. godini te planovima i ugovorenim projektima za 2020. godinu. Nakon sklopljenog četverogodišnjeg ugovora s Europskom komisijom prošle godine, popis izvoznih projekata se proširio te su uspješno završeni projekti u Podgorici, Ljubljani, Sarajevu, Beogradu itd. Predstavljeno je i sklapanje novog partnerstva u 2019. godini s tvrtkom Sevo Systems koja je specijalizirani i ekološki prihvatljiv američki proizvođač sistema gašenja požara.
Eccos je tokom konferencijskog programa održao četiri predavanja, dok je peto predavanje održao Marijo Kolovrat iz tvrtke Avigilon, Eccosovog partnera s kojim Eccos, nakon uspješne prve, ulazi u drugu godinu saradnje.
Direktor Eccosa, Krešimir Paić, u uvodnom je izlaganju prikazao pregled projekata u prošloj godini, kojih je sveukupno bilo oko 130, a oni pak najveći premašuju dvoznamenkaste milijunske iznose. „Eccos je jedna od rijetkih hrvatskih tvrtki koja ima vlastite resurse za pružanje cjelovite usluge elektroinženjeringa na velikim objektima te je kadar za izvođenje svih radova (projektiranje, montaža, puštanje u pogon, edukacija korisnika, održavanje itd.) u cijelom životnom vijeku objekata.“, naglasio je Krešimir Paić. Potvrda rečenog jest završeni projekt cjelovitog elektroinženjeringa na luci Gaženica, koja je ove godine proglašena i lukom godine na prestižnom sajmu Seatrade Europe u Hamburgu.
Nove oblike sigurnosti u lukama predstavio je Josip Nižetić, viši razvojni inženjer Eccosa. Konkretno na primjeru luke u Pločama detaljno je objasnio funkcioniranje integriranog sistema s ciljem podizanja razine sigurnosti luke i ubrzanja procesa ulaza i izlaza teretnih vozila u luku povezivanjem sustava tehničke zaštite s najavama kamiona.
Mario Samardžija, voditelj projekata u odjelu automatizacije, održao je prezentaciju na temu sistema nadzora potrošnje energenata na objektima kompanije ABS Sisak d.o.o. gdje je objasnio zašto je uopće nastala potreba za nadzorom potrošnje energenata te zašto je upravo Eccos odabran za dobavljača sustava te karakteristike samog sustava.
Napredne mogućnosti upravljanja parkiralištima kao dio koncepta pametnog grada izložio je Ivan Bilać, Eccosov direktor prodaje. Konceptu pametnog grada pridonosi i vlastito Eccosovo rješenje za digitalizaciju gradova – Eccos Smart City Enablement platform (ESCEP) čijom se implementacijom olakšava upravljanje postojećom gradskom infrastrukturom, a jedan od brojnih primjera korištenja platforme jest kraće vrijeme pronalaska parkirališnog mjesta.
Gostujući predavač iz tvrtke Avigilon, regionalni direktor prodaje Marijo Kolovrat, prezentirao je revolucionarnu tehnologiju koju koriste u području videonadzora. Avigilon nudi end-to-end rješenja u području videonadzora i kontrole pristupa. Danas imaju preko hiljadu razvijenih patenata, a jedna od zanimljivosti koju je Marijo istaknuo je ta da su već 2007. godine razvili 16 Mpx kameru.
Kako je broj projekata, ali i broj zaposlenih u Eccosu veći iz godine u godinu, Eccos dan 2019. očekivano je bio najuspješniji dosad, a prikazani projekti i predstavljanje novih rješenja te njihove implementacije na konkretnim primjerima potvrdili su Eccosovu ozbiljnost, stručnost i profesionalnost.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *