Regija

HUMS preuzeo predsjedavanje SEECSA-om

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti (HUMS) u Zagrebu je 4. januara 2020. preuzela jednogodišnje predsjedavanje Asocijacijom menadžera korporativne sigurnosti JI Europe (SEECSA).

„Priču o stvaranju SEECSA-e počeli smo 2012. u Umagu, na šestoj konferenciji hrvatskih menadžera sigurnosti, a osnovali smo je zajedno s nacionalnim asocijacijama menadžera korporativne sigurnosti Slovenije, Srbije, Severne Makedonije i Hrvatske 3. decembra 2018. u Zagrebu na 12. konferenciji hrvatskih menadžera sigurnosti. Imao sam čast i zadovoljstvo da budem prvi predsedavajući i da u Beogradu prošle godine u oktobru organizujemo prvi forum SEECSA-e, na kojem su se okupili menadžeri koporativne sigurnosti iz Slovenije, Hrvatske, Severne Makedonije i Srbije. Perspektiva Asocijacije menadžera korporativne sigurnosti JI Europe je odlična, naročito u području profesionalnog usavršavanja i sertifikacije, kao i razmene informacija o trendovima kriminala, tehnologijama i alatima borbe protiv kriminala“, rekao je prof. dr. Dragan Trivan, predsjednik Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti i predsjedavajući SEECSA-om u 2019. godini.

U fokusu HUMS-ova predsjedavanja tokom 2020. godine bit će četiri područja: širenje mreže članova i osnaživanje umrežavanja članova, zaštita nacionalne kritične infrastrukture, dalji razvoj SEECSA brenda i podizanje nivoa ličnih kompetencija članova kroz certifikaciju menadžera korporativne sigurnosti.

“Ističem da je Hrvatska udruga menadžera sigurnosti prva u JI Europi započela proces certificiranja menadžera korporativne sigurnosti i da smo početkom decembra 2019. dobili prve menadžere sa CMKS sertifikatom. Taj proces certificiranja u veljači 2020. započinje SAMKB, a HUMS ga nastavlja 13. ožujka s drugom generacijom polaznika programa CMKS-a. U veljači očekujemo osnivanje Asocijacije menadžera korporativne sigurnosti Crne Gore, koja će postati naša najmlađa članica“, rekao je Alen Ostojić, predsjednik HUMS-a i novi predsjedavajući SEECSA-om.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *