Svijet

Devetpostotni rast tržišta komercijalne sigurnosti do 2026.

Tržište komercijalnih sigurnosnih sistema, uprkos negativnom utjecaju COVID-a, rast će do 2026. s ovogodišnjih 223,9 milijardi dolara na 342,6 milijardi, uz složenu stopu rasta od 8,9 posto, predviđanja su Marketsandmarketsa.

Povećanje broja terorističkih napada i organiziranog kriminala širom svijeta, rastuća građevinska industrija, veće usvajanje IP kamera, ubrzana primjena strogih propisa vezanih za zaštitu od požara te rast usvajanja sigurnosnih sistema zasnovanih na IoT-u koje pokreću računarske platforme u oblaku glavni su faktori ovog trenda.

Hardver za videonadzor najveći je podsektor u hardverskom segmentu komercijalnih sigurnosnih sistema. Zabrinutost zbog ugrožavanja sigurnosti, rast stope kriminala i broja terorističkih napada glavni su faktori koji utječu na rast videonadzornog tržišta. Stalni pad cijena rezultirao je povećanim usvajanjem nadzornih kamera širom svijeta, što je stvorilo znatnu potražnju za rješenjima za pohranu i monitorima. Tehnološki napredak rezultirao je visokospecijaliziranim nadzornim kamerama koje se mogu programirati za skeniranje štetne opreme.

Što se tiče usluga, očekuje se da će tržište videonadzornih usluga biti najbrže rastući segment u narednih pet godina. Analitičari sugerišu da bi sve veće usvajanje VSaaS-a moglo biti pokretački faktor, jer nudi nove pogodnosti poput daljinskog pristupa i upravljanja. Kako se snimci pohranjuju u oblaku, kupci im mogu pristupiti i upravljati njima koristeći desktop računar, laptop ili mobilni uređaj s bilo kojeg mjesta s internetskom vezom.

Kao jedan od ranijih usvojitelja sigurnosnih tehnologija, kao što su kontrola pristupa, videonadzor i vatrodojava, Sjeverna Amerika drži najveći udio u sektoru i prednjači u primjeni sistema kontrole pristupa. Glavni proizvođači komercijalnih sigurnosnih sistema navedeni u izvještaju su: Johnson Controls, Hikvision, Carrier, Honeywell International i Dahua Technology.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *