Svijet Videonadzorni sistemi

MOBOTIX predstavlja novi sistem za upravljanje videom u saradnji s kompanijom Milestone

MOBOTIX AG jača saradnju sa kompanijom Milestone, vodećim globalnim proizvođačem sistema za upravljanje videom. Uz svestraniju saradnju, obje kompanije očekuju da će ova sinergija svoj izraz naći u softverskom rješenju nazvanom MOBOTIX HUB.

Pouzdani centar za koordinaciju, čak i u rješenjima za velika preduzeća
Novi MOBOTIX-ov sistem za upravljanje videom, MOBOTIX HUB, bit će dostupan u različitim verzijama, u rasponu od osnovnog rješenja za manje aplikacije do poslovnih rješenja s neograničenim brojem kamera, sistemom preusmjeravanja i bogatim izborom analitike i integracija.

Širenje ponude softvera otvara više mogućnosti
MOBOTIX HUB je novi korak u razvoju MOBOTIX-ove strategije koja se fokusira na vrhunska video rješenja otporna na cyber napade. Uz njega će se proširiti postojeći portfolio MOBOTIX-ovih rješenja, uključujući MOBOTIX Management Center i MOBOTIX CLOUD.

“S ovim rješenjem možemo obogatiti postojeće i kreirati nove mogućnosti za naše partnere i korisnike, zahvaljujući još detaljnijim opcijama za integraciju i naprednu skalabilnost”, kaže Thomas Lausten, izvršni direktor kompanije MOBOTIX.

“Bez obzira na konkretne zahtjeve, upotreba odgovarajućeg sistema za upravljanje videom povećat će ne samo performanse već i mogućnosti rješenja”, naglašava tehnički direktor MOBOTIX-a Hartmut Sprave. “Svojim rješenjima služimo svakoj ključnoj vertikali, pri čemu svaka od njih ima veoma različite zahtjeve u pogledu karakteristika softvera za video sigurnost i pratećih performansi. Široko pozicioniranje nam je važno jer mi nudimo rješenja. Fleksibilnost i svestranost omogućuju nam da prilagodimo rješenja u skladu sa individualnim zahtjevima naših korisnika. ”

Ići ukorak s promjenjivim zahtjevima tržišta
Video tehnologija je evoluirala i tako izašla izvan okvira same sigurnosti. Osiguravanje podataka za optimizaciju, analizu, marketing i integraciju s drugim sistemima danas je svakodnevna potreba. “Kao tehnološka kompanija, mi moramo pratiti tempo sve izraženijih i promjenjivih zahtjeva na tržištu. MOBOTIX HUB je važan dio ove strategije, ali nastavit ćemo podržavati i integraciju s drugim VMS partnerima kako bismo ponudili najbolja rješenja za naše korisnike prema njihovim željama”, kaže Thomas Lausten.

O kompaniji MOBOTIX AG
Kompanija MOBOTIX je vodeći proizvođač inteligentnih IP video sistema vrhunske kvalitete. Ona postavlja standarde za inovativne tehnologije kamera i decentralizirana sigurnosna rješenja s najvišim nivoom cyber-sigurnosti i usklađenosti s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) . MOBOTIX je osnovan 1999. godine sa sjedištem u Langmeilu u Njemačkoj. Kompanija vodi vlastita istraživanja i razvoj, te izrađuje vlastite proizvode uz garanciju izvrsnosti koju nudi oznaka “Made in Germany”. Ostali prodajni uredi nalaze se u New Yorku, Dubaiju, Sydneyu, Parizu i Madridu. Kupci širom svijeta vjeruju u trajnost i pouzdanost hardvera i softvera kompanije MOBOTIX. Fleksibilnost, ugrađena inteligencija i vrhunska sigurnost podataka kod rješenja ove kompanije prepoznati su u mnogim industrijama. MOBOTIX-ovi proizvodi i rješenja pomažu korisnicima u sektorima kao što su industrijska proizvodnja, maloprodaja, logistika i zdravstvena zaštita. S jakim međunarodnim tehnološkim partnerstvima, kompanija širi svoju univerzalnu platformu i nove aplikacije u brojnim oblastima, i to pomoću modula vještačke inteligencije i dubokog učenja.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *