Kontrola pristupa

ASSA ABLOY dodaje podršku za oblak Incedo Business platformi za kontrolu pristupa

Incedo platforma za upravljanje pristupom kompanije ASSA ABLOY Opening Solutions dizajnirana je za preduzeća u pokretu kojima je potrebno fleksibilno sigurnosno rješenje koje će rasti zajedno s njima. Sada menadžeri sigurnosti koji upravljaju Incedo Business rješenjem mogu obavljati svoj posao i na daljinu i, pri tom, zadržati potpunu kontrolu nad pristupnim tačkama svoje zgrade.

Incedo povezuje sigurnosni softver i hardver u sklopu jedinstvene i cjelovite platforme. Kako bi udovoljio čestim promjenama i izazovima modernog poslovnog života, Incedo omogućava skaliranje prema gore ili dolje, u skladu s vašim potrebama. Danas novi sistem upravljanja Incedo Business Cloud omogućava menadžerima sigurnosti da u svojim objektima imaju kontrolu nad svim prostorijama ma gdje se trenutno nalazili.

Incedo Business Cloud rješava mnoge hitne i svakodnevne izazove u segmentu upravljanja pristupom. Menadžeri više ne moraju biti na licu mjesta kako bi se bavili svakodnevnim sigurnosnim zadacima. Incedo Business Cloud sigurno radi 24/7 preko svakog računara koji ima internetsku vezu. Instalacija sistema je jednostavna, bez potrebe za složenim integracijama. Ažuriranja softvera su redovna i automatska, a izvještaji i analitika u stvarnom vremenu dostupni su uz nekoliko klikova.

Incedo Business Cloud možete odmah koristiti zahvaljujući ekonomičnoj usluzi pretplate: nema više čekanja na dodatne inženjerske radove. Upoznavanje sa sistemom je brzo i jednostavno. Menadžeri sigurnosti ne moraju brinuti ni zbog zaštite povjerljivosti: poslovni i korisnički podaci zaštićeni su Sistemom upravljanja informacijskom sigurnošću koji je certificiran po ISO/IEC 27001 standardu.

Prema Izvještaju o bežičnoj kontroli pristupa za 2021., više od trećine kompanija sada koristi upravljanje zasnovano na oblaku (cloud) za poboljšanje svoje kontrole pristupa*. Ovaj udio će vjerovatno rasti u godinama pred nama, jer su radne prakse sve mobilnije, a pojam „na poslu“ danas opisuje stanje pojedinca, a nečije radno mjesto. Zapravo, još jedan izvještaj je pokazao da 78% donositelja odluka u IT-u predviđa sve veće oslanjanje na rješenja u oblaku u budućnosti **.

Rješenje u oblaku upravljanje pristupom čini lakšim i praktičnijim, pomažući kompanijama da osmisle procese upravljanja sigurnošću koji su pojednostavljeni, neovisni o lokaciji i efikasni. Za organizacije svih redova veličine, prelazak na Incedo Business Cloud platformu znači uvođenje napredne kontrole pristupa bez visokih troškova ulaganja, a uz kontinuiranu isplativost.

„Softversko rješenje u oblaku budžetiranje čini predvidljivijim za menadžere objekata i sigurnosti“, kaže Kevin Hoare, direktor EAC jedinice za proizvode u ASSA ABLOY Opening Solutions EMEA. „Ono otklanja potrebu za angažiranjem dodatnih internih timova za IT podršku i održavanje. Vi unaprijed znate koliko resursa trebate dodijeliti i možete brzo povećati ili smanjiti infrastrukturu. Poslovne prednosti upravljanja pristupnim pravima s bilo koje lokacije faktor su jačanja potražnje za rješenjima u oblaku u sektoru sigurnosti i šire“.

“Podaci ankete pokazali su kako će načini na koje kompanije upravljaju kontrolom pristupa i dalje biti mješoviti. To se odnosi na rješenja u oblaku za kontrolu pristupa kao uslugu koja su lokalno hostirana, kao i ona udaljena”, dodaje on. “Uz predstavljanje našeg Incedo ekosistema, mi korisnicima nudimo mogućnost izbora.” Prelazak sa Incedovih lokalnih opcija za upravljanje kao i onih u oblaku odvija se glatko u oba smjera, osiguravajući potpunu fleksibilnost za svaku kompaniju.

Incedo se uvijek kreće s vama, danas i sutra

Incedo Business Cloud platforma kontrolu pristupa čini efikasnijom za sve, od instalatera do krajnjih korisnika. Modularni pristup platformi pojednostavljuje i nabavku i rukovanje. Menadžeri biraju sigurnosni hardver i akreditive koji su im potrebni, zajedno s odgovarajućim sistemom upravljanja. Višestruko nagrađivane ASSA ABLOY bežične digitalne brave i žičani ASSA ABLOY zidni čitači služe za zaštitu vrata. Izbor više akreditiva u vidu kartica, tokena ili mobilnih ključeva na pametnom telefonu pomaže korisnicima da uživaju u sigurnom i praktičnom pristupu i jednostavnom kretanju po prostorijama.

Novi hardver s podrškom za Incedo nude kompanija ASSA ABLOY kao i nezavisni dobavljači. On će i dalje biti dostupan u okviru ekosistema Incedo koji stalno evoluira. Možete mu dodati vrata ili lokacije i prebacivati se između lokalnog upravljanja i upravljanja u oblaku, sve u skladu s vašim potrebama. Incedo garantira fleksibilnost i skalabilnost u svakom pravcu kako bi se zadovoljile sigurnosne potrebe sada i u budućnosti.

„Ovo najnovije poboljšanje našeg Incedo rješenja omogućava sveobuhvatno upravljanje daljinskim pristupom u stvarnom vremenu. Incedo će zaštititi prostorije i inteligentno filtrirati pristup radi upravljanja neprekidnim kretanjem ljudi na više lokacija i s bilo kojeg mjesta. Vaše poslovanje nije statično i nema razloga zašto bi vaša sigurnost ostala takva“, kaže Stephanie Ordan, potpredsjednica odjela za digitalna i pristupna rješenja u ASSA ABLOY Opening Solutions EMEA.

Incedo Business Cloud platforma utjelovljuje viziju kompanije ASSA ABLOY da kreira sigurniji i otvoreniji svijet u kojem će svi zajedno ostati u pokretu.

Preuzmite besplatni vodič za rješenja i saznajte više na campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/incedo-business-cloud

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *