Svijet

Mobotixovo termalno rješenje u skladu s propisima FDA

Termalna kamera M16 EST za beskontaktno mjerenje temperaturnih promjena na površini tijela u skladu je s propisima američke Uprave za hranu i lijekove (FDA), čime je omogućena njena upotreba u Sjedinjenim Državama.

Prema Mobotixu, rješenje zadovoljava FDA propise za teletermografske sisteme za upotrebu u borbi protiv COVID-a. To znači da se može koristiti za određivanje tjelesne temperature u javnom zdravstvu za vrijeme vanrednog stanja koje proglasi američko Ministarstvo zdravstva. Beskontaktno mjerenje temperature prvenstveno se koristi za pregled i potencijalnu identifikaciju zaraženih osoba u zdravstvenim ustanovama, ali i u školama, vladinim institucijama, aerodromima, maloprodaji i dr.

Mobotixov sistem sastoji se od dvije komponente: M16 EST termalne kamere i kalibratora crnog tijela za preciznije određivanje temperature. Kamera treba istovremeno bilježiti temperaturu samo jedne osobe. Udaljenost između nje i osobe mora biti jednaka udaljenosti između osobe i kalibratora crnog tijela. Kamera mjeri razliku između referentne temperature crnog tijela i najtoplije tačke na nepokrivenom licu osobe, što je obično unutrašnji očni kantus (suzni kanal).

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *