Svijet Videonadzorni sistemi

Eagle Eye Networks komercijalnom tržištu nudi nosivu 4G kameru povezanu s oblakom

Zaštićene 4G, Wi-Fi i alarmne funkcije, dvosmjerni zvuk i lokacijsko označivanje u kombinaciji s autentičnom cloud infrastrukturom kompanije Eagle Eye Networks ključni su aduti nosivih kamera namijenjenih maloprodaji, zaštitarskim kompanijama, kućnim njegovateljima i drugim privrednim subjektima.
Eagle Eye Networks je globalni lider u segmentu videonadzora u oblaku (cloud) koji je danas predstavio prvu 4G nosivu kameru povezanu s oblakom koja je namijenjena za poslovnu upotrebu.
Komercijalnim klijentima sada se nudi usluga u vidu pristupačne i funkcijama bogate nosive kamere koja poboljšava sigurnost i nivo odgovornosti osoblja, inicira brzi odgovor na situacije i pruža dragocjeni dokazni materijal uz zaštitu imovine i zajednice. Eagle Eye nosive kamere sada su dostupne za naručivanje uz planiranu isporuku u trećem kvartalu.
Nosive kamere odvraćaju agresivno ponašanje, podižu nivo odgovornosti i smanjuju mogućnost od pojave lažnih optužbi. Zaposlenici u rasponu od zaštitara do maloprodajnog osoblja, njegovatelja i dostavljača osjećaju se sigurnije i ugodnije kada koriste nosive kamere.
Globalna istraživačka organizacija Omdia prepoznala je nosive kamere u primjenama izvan poslova organa reda kao ključni trend u 2021. godini. Smatra se da je potencijalno tržište komercijalnih nosivih kamera znatno veće od onog koje obuhvata organe reda. Omdia procjenjuje da samo u SAD-u broj zaštitara premašuje broj policajaca u odnosu 2: 1, kao i da se brzo javljaju novi korisnici komercijalnih kamera poput onih u maloprodaji.
„Tržište komercijalnih nosivih kamera zrelo je za nove korisnike“, kaže Paul Bremner, glavni analitičar u sektoru komunikacija u organizaciji Omdia. „Karakteristike poput povezivanja s oblakom, 4G tehnologije, prijenosa videa uživo, GPS-a i cijene važne su za trgovce, dostavne službe, čuvare i druge aktere u komercijalnom sektoru. Novi dobavljači nosivih kamera sada izlaze iz sfere kamera namijenjenih isključivo organima reda i nude ekonomične, profesionalne i funkcijama bogate kamere. Oni se pozicioniraju na način da udovolje rastućim potrebama koje ima komercijalno tržište“, kaže Bremner.
I ovlašteni zastupnici pozdravljaju dolazak nosivih kamera koje mogu odgovoriti njihovim potrebama. Jaime Abad Valdenebro, izvršni direktor u kompaniji OmniCloud, kaže da je uzbuđen što je Eagle Eye Networks ponudio podršku za nosive komercijalne kamere na svojoj platformi Eagle Eye CameraManager. „Fiksne IP kamere integrirane sa 4G nosivim kamerama predstavljaju proširenje usluga videonadzora u oblaku u pravom mobilnom okruženju i zato predstavljaju novo i revolucionarno rješenje u oblasti videonadzora“, kaže Valdenebro.
„Kada je u pitanju primjena u pametnim gradovima, nove 4G kamere kompanije Eagle Eye koje su direktno povezane s oblakom pružit će dodatnu sigurnost zaštitarima i osigurati da se patrole završavaju na vrijeme. 4G je važan jer korisniku omogućava pristup video zapisima s nosive kamere. To će dodatno osnažiti istinske videonadzorne sisteme visokih performansi“, dodaje on.

Nosive Eagle Eye kamere nude sljedeće funkcije:
• Koristite 4G ili Wi-Fi za streaming videa uživo, daljinski nadzor u stvarnom vremenu i direktno snimanje u oblaku
• Povežite fiksne, mobilne i nosive kamere, što olakšava zajedničko funkcioniranje cjelokupnog nadzornog sistema
• Omogućite streaming videa u centru za nadzor i sigurnosne operacije i koristite lokacijsko označivanje za trenutni odgovor i pružanje podrške
• Isprobajte široko vidno polje uz funkciju ribljeg oka i ispravljanja deformacije slike preko Eagle Eye Cloud Management aplikacije
• Upravljajte većim brojem kamera u oblaku i pratite situaciju iz kontrolne sobe
• Koristite dvosmjerni zvuk za jasnu komunikaciju
• Zaštitite svoje ljude na poslu i u zajednici
• Osigurajte dugovječnost svojih investicija pomoću ekonomičnih kamera koje nude trajnost i kvalitet kakav je dostupan organima reda
• Uživajte u fleksibilnost streaminga uživo i preuzimanja video zapisa tokom priključivanja uređaja za potrebe brzog punjenja

„Potražnja za visokokvalitetnim nosivim kamerama koje su povezane s oblakom raste već godinama. Ona dodatno raste zbog pandemije, socijalnih nemira i preusmjeravanja pažnje na pružanje usluga u domovima korisnika ili na daljinu“, kaže Dean Drako, osnivač i izvršni direktor kompanije Eagle Eye Networks. „Tradicionalne nosive kamere namijenjene organima reda koriste model skupe pretplate koji je preskup za komercijalne kupce. Eagle Eye Networks će podržavati nove Eagle Eye nosive kamere uz jednako niske troškove pretplate kao i za fiksne kamere. To ovo rješenje čini pristupačnim za komercijalne korisnike koji su navikli na dugoročnu i pristupačnu pretplatu na korištenje naprednih kamera”, dodao je.
Nosive kamere su dostupne na platformi Eagle Eye Networks CameraManager, a tokom 2022. će biti podržane i na Eagle Eye Cloud Video System (VMS) platformi. Nosive kamere Eagle Eye mogu se zaštititi i naprednom uslugom brze zamjene koju nudi Eagle Eye Networks.
Kliknite ovdje da pogledate kratki video i saznate više o novoj Eagle Eye nosivoj kameri.

O kompaniji Eagle Eye Networks
Eagle Eye Networks je osnovan je 2012. godine i od tada posluje kao vodeća svjetska kompanija za videonadzor u oblaku. Kompanija udovoljava potrebama preduzeća, proizvođača alarma, sigurnosnih integratora, gradova i pojedinaca. Njenim rješenjima se u potpunosti upravlja u oblaku i ona podržavaju snimanje u oblaku i lokalno snimanje, naprednu sigurnost i enkripciju i nude široku podršku za analogne i digitalne kamere. Svima se pristupa putem interneta ili mobilnih aplikacija. Preduzeća svih veličina i vrsta koriste rješenja kompanije Eagle Eye za optimizaciju poslovanja i sigurnosti. Svi proizvodi se uspješno oslanjaju na razvojnu RESTful API platformu koja je prilagođena programerima, kao i na tehnologiju Big Data Video Framework koja omogućava indeksiranje, pretraživanje, pronalaženje i analizu direktno reproduciranih i arhiviranih videozapisa. Eagle Eyeov otvoreni Video API često se koristi za integraciju u segmentu nadzora alarma, analitike nezavisnih proizvođača, sigurnosnih nadzornih ploča i sistema na prodajnim mjestima. Eagle Eye svoje proizvode prodaje putem mreže ovlaštenih globalnih zastupnika i instalaterskih partnera. Kompanija ima sjedište u gradu Austinu u Teksasu (SAD), kao i urede u Evropi i Azijsko-pacifičkom regionu. Za više informacija posjetite www.een.com ili nazovite + 1-512-473-0500 (SAD), +31 (0) 20 26 10 460 (EMEA) ili + 81-3-6868-5527 (JP).

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *