Kontrola pristupa

Elektronske brave za jednostavnu prijavu u svako doba dana i bez osoblja

Turisti i poslovni putnici uživaju u pogodnosti i sigurnosti fleksibilne i beskontaktne prijave dolaska. Zamjena mehaničkog zaključavanja bežičnim i elektronskim sistemom može ponuditi oboje ,bez narušavanja estetike hotela ili odvijanja svakodnevnog poslovanja. Gosti mogu ući u svoju sobu bez čekanja na recepciji. Ovo je savršeno rješenje za ugostiteljska okruženja u kojima cjelodnevno angažiranje osoblja nije isplativo. To su otkrili i menadžeri jednog luksuznog apartmanskog kompleksa u Španiji.

Sigurnost i praktičnost sada su najvažnije stavke na listi očekivanja putnika. U 2019. godini 78% ispitanika je u okviru istraživanja grupacije Travel Leaders Group navelo da želi više opcija samostalnih prijava u objekte*. Ako ponudite ovu uslugu, možete uštedjeti novac u poslovanju i smanjiti nepotrebno opterećenje osoblja.

U kompleksu Harpazul novi apartmani za odmor u blizini galicijskih plaža sada koriste moderne elektronske brave s integriranim PIN tipkovnicama. One danas osiguravaju glavne ulaze, zone za rekreaciju i pojedinačne apartmane. Bežične maske za brave s PIN-om s lakoćom dopunjuju estetiku svakog objekta. Sobe imaju i zidni sistem za uštedu energije koji pomaže kompleksu da minimizira energetsku rastrošnost.

Jednostavna instalacija i praktično korištenje

Rješenje za prijavu kompanije TESA Hotel svaki dolazak čini sigurnim i lišenim stresa. Po dolasku, gost odmah ulazi u objekat i smješta se u svoju sobu. Beskontaktna prijava gosta štedi na troškovima jer vam više nije potrebno osoblje za cjelodnevni rad na recepciji.

Prije nego što uopće izađu iz smještaja, gosti dobijaju email s jedinstvenim PIN-om za ulazak u Harpazul, kretanje kroz zajedničke prostore i otključavanje sobe. Ovaj kod se automatski poništava pri zakazanoj odjavi. „Na ovaj način nudimo bolju uslugu klijentima jer oni ne moraju čekati u redu na recepciji“, kaže Ropa Casal iz kompleksa Harpazul. „Naši gosti se mogu kretati bez potrebe da sa sobom nose ključ odnosno karticu“.

„Imamo dugu i kvalitetnu tradiciju u ponudi inovativnih i pouzdanih rješenja za zaključavanje za hotele i apartmane“, objašnjava Iñigo Aldalur, direktor prodaje u kompaniji TESA Hotel. „Naš cijeli asortiman uređaja za zaključavanje je bežičan, tako da neugodna kabliranja nikad neće narušiti strukturu i dizajn enterijera. Bežične brave se brže i isplativije instaliraju, što pomaže lakšem prelasku sa mehaničkog zaključavanja na elektronsko rješenje koje privlači moderne putnike“.

Poboljšanje usluge i zadovoljstva gostiju

Harpazulovim sistemom bežičnog zaključavanja upravlja se lako i u stvarnom vremenu pomoću softvera kompanije TESA Hotel. Svaka brava podržava daljinsko upravljanje i nadzor. Brave podržavaju i otključavanje pomoću kartice i aplikacije za pametni telefon, ako Harpazul u budućnosti uvede neku od ovih opcija.

Administrator sistema u naselju automatski dobija upozorenje čim se vrata otvore, gost uključi privatni režim rada (DND) ili se baterija isprazni. Potonje je rijetkost jer brave kompanije TESA Hotel obično traju 3 godine odnosno najmanje 75 000 ciklusa. Datum i period važenja PIN-a se lako mijenjaju kako bi se olakšao produženi boravak ili kasna odjava.

Rješenje kompanije TESA Hotel je dizajnirano za smještajne kapacitete gotovo svake veličine i tipa i predstavlja jednostavnu nadogradnju koja objedinjuje brave i softver u jednom sistemu. Širok asortiman hardvera uključuje robusne uređaje za vrata i sobe sa modernom estetikom. Baterijski i bežični uređaji dolaze u više izvedbi i stilova dizajna.

Za goste koji borave u kompleksu Harpazul, nepraktičnost korištenja ključeva od soba je daleko sjećanje. To je vjerovatno jedan od razloga zašto ovi apartmani dobijaju ocjene 4,8/5 na Google Reviews i 9,5/10 na Booking.com **.

Za više informacija posjetite https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/tesa-hospitality

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *