Svijet Vijesti

G4S razmišlja o razdvajanju kompanije

Upravni odbor kompanije G4S najavio je da razmatra mogućnost odvajanja Cash Solutions odjela od ostatka Grupe.

G4S je 2013. godine poslovanje podijelio na dva segmenta: Secure Solutions i Cash Solutions. Odbor vjeruje da bi odvajanje Cash Solutionsa bilo uspješno za oba preduzeća i povećalo vrijednost dionica.

Već se proučavaju mogućnosti razdvajanja, a mišljenje će biti dostavljeno zajedno s ukupnim prošlogodišnjim rezultatima Grupe u martu 2019.

Ashley Almanza, generalni direktor G4S Grupe, kazao je: “Uvođenje nove organizacijske strukture u januaru 2018. godine (osnivanje divizije Global Cash Solutions) omogućilo nam je da razmotrimo ovo razdvajanje kako bismo poboljšali strateški, komercijalni i operativni fokus i Secure Solutionsa i Cash Solutionsa.

G4S-ov Cash Solutions odjel posjeduje jedinstven portfolio za upravljanje gotovinom na tržištu, a opslužuje kupce u 45 zemalja. Tržišni smo lider u rješenjima za upravljanje gotovinom u maloprodaji, nudeći softver za plaćanje gotovinom i usluge na nekim od najvećih svjetskih tržišta. S inovativnim proizvodima i uslugama te značajnim tržišnim udjelima, G4S Cash Solutions transformiše usluge upravljanja gotovinom na tržištima na kojima posluje.

Odvajanje dijela našeg biznisa pruža nam uzbudljivu priliku da povećamo fokus u korist klijenata, dioničara i zaposlenika. Naš cilj je da uspostavimo dva snažna, nezavisna preduzeća koja mogu iskoristiti svoje vodeće tržišne pozicije i odlične usluge kako bismo osigurali održiv i profitabilan rast.“

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *