Svijet Vijesti

Hanwha pomaže u nadzoru saobraćaja i smanjenju kriminala u Češkoj

Wisenet kamere kompanije Hanwha Techwin instaliraju se širom češkog grada Pardubice kako bi se pomoglo policiji u održavanju saobraćaja i otkrivanju ukradenih vozila. Pardubice je deseti po veličini grad u Češkoj Republici s oko 90.000 stanovnika; leži na rijeci Elb i udaljen je od Praga 96 kilometara.

Slike s do sada instaliranih Wisenet kamera povezane su s rješenjem za inteligentno upravljanje saobraćajem, koje je razvila FF Grupa, Hanwhin tehnološki partner. ANPR serversko rješenje omogućava simultano praćenje saobraćaja pomoću maksimalno 32 kamere. Budući da prepoznaje sve formate evropskih registarskih tablica, u stanju je postići tačnost prepoznavanja tablica iznad 95%, bez obzira na okolinske uslove, čak i kada se vozila kreću brzinom do 150 km/h. Prikupljeni podaci i slike šalju se Ministarstvu unutrašnjih poslova, gdje se provjeravaju u bazi ukradenih vozila.

U prvoj fazi projekta ugrađeno je 135 kamera na svim glavnim rutama u grad, kao i na glavnim raskrsnicama, kružnim tokovima i trgovima. U drugoj fazi dodat će se još 200 kamera radi praćenja aktivnosti na autobuskim i željezničkim stanicama, objektima za zabavu i zgradama javne uprave.

Kamere je instalirao Telmo, sistem-integrator sa sjedištem u Pragu, koji se specijalizirao za velike projekte po sistemu ključ u ruke. „Prethodno smo uspješno radili s prodajnim i tehničkim timom Hanwha Techwin Europea na drugim projektima u Češkoj i zato sam mogao s pouzdanjem preporučiti da od njih uzmemo sve kamere za ovaj projekat“, rekao je Otomar Exner, Telmov prodajni menadžer.

95 od 135 do sada instaliranih kamera su Wisenet SNP-6320HP 2 megapikselne 32x PTZ mrežne dome kamere. Osim što je riječ o pravim dan/noć kamerama, koje mogu snimati visokokvalitetne slike pri slabom osvjetljenju, one mogu zumirati do 32x, što operaterima omogućava da detaljno prate bilo koje aktivnosti, a posjeduju i funkciju inteligentnog automatskog praćenja.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *