Svijet

HID zamjenjuje PVC kredencijale održivim bambusom

Kompanija HID Global nedavno je predstavila svoje nove Seos Bamboo akreditacije izrađene od održivog bambusa, koje planira koristiti umjesto PVC-a.

Akreditacija je dio nagrađivanog HID Seos sigurnosnog rješenja i prva u nizu fizičkih pristupnih Eco kartica. Sam bambus dobio certifikat multinacionalne organizacije Vijeće za upravljanje šumama, koji osigurava da materijal dolazi iz odgovorno upravljanih šuma koje pružaju ekološke, društvene i ekonomske koristi.

Uvođenje visokosigurnih pristupnih kartica izrađenih od bambusa, obnovljivog resursa koji brzo raste i zahtijeva manje vode i pesticida od tradicionalnih materijala za kartice, dokazuje kontinuiranu strast za inovacijama kompanije HID Global, koja ovim potezom ne ugrožava sigurnost i ranija pozitivna korisnička iskustva.

“Naša misija da ponudimo alternativne opcije plastičnim karticama i oznakama počela je prije deset godina uvođenjem HID Mobile Accessa – prvog takvog rješenja u industriji. Seos Bamboo nudi dodatnu mogućnost održivosti unutar ekosistema pristupnih rješenja budući da podržava lanac vrijednosti koji je ekološki prihvatljiviji u područjima gdje se još zahtijevaju fizičke pristupne kartice”, objašnjava Martin Huddart, direktor odjela za fizičku kontrolu pristupa u HID-u.

Seos Bamboo kartice također podržavaju i organizacije koje insistiraju na certifikatima za zelene zgrade, uključujući i  Leadership in Energy and Environmental Design (LEED), Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM) te Zero Waste to Landfill.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *