Softveri Videonadzorni sistemi

Hikvision ColorVu kamere

Oko 11 sati navečer policija je dobila hitan poziv zbog napada kradljivca u parku. Budući da se incident desio po noći, obližnje sigurnosne kamere nisu mogle napraviti korisne snimke. Slika je bila zamućena i puna šuma. Vrijeme je da se i to promijeni
Piše: Odjel marketinga za Evropu, Hikvision
E-mail: marketing.eu@hikvision.com

Policija je provela istragu na mjestu događaja, ali nije pronašla korisne informacije o napadaču. Snimci s obližnjih videonadzornih kamera nisu bili upotrebljivi. Slika je bila zamućena, što je otežavalo detekciju. Parkovi bi trebali biti mirna mjesta gdje se možete odmoriti od gradske vreve i buke, ali prolaznici moraju biti oprezni po noći.

Poboljšane performanse
Iako su proteklih godina sigurnosne kamere uobičajena pojava u gradskim parkovima, i dalje postoje brojni sigurnosni zahtjevi koji se ne mogu ispuniti, a najvažniji je snimanje u tami u visokoj rezoluciji i boji. S ciljem efikasnog rješenja ovog problema, kamere opremljene Hikvisionovom ColorVu tehnologijom poboljšavaju nadzorne mogućnosti i proširuju ih tako da podržavaju snimanje u mraku, neutrališući tamu noći kako bi snimile hromatski video, što rezultira sigurnijim okruženjem i većim izgledima za procesuiranje kriminalaca. Hikvision već dugo razvija proizvode opremljene inovativnim funkcionalnostima zasnovanim na unaprijeđenim videonadzornim tehnologijama. Napredna mogućnost ColorVu kamera da snime detaljan video u uvjetima slabog osvjetljenja rezultat je dvije revolucionarne hardverske karakteristike: naprednog objektiva i senzora visoke osjetljivosti. Objektivi imaju antireflektivni premaz i staklo radi zadržavanja oštrine slike i jačine boja. Senzori u ColorVu kamerama, pak, imaju novu tehnologiju prikupljanja svjetlosti, koja umnogome poboljšava iskoristivost dostupnog osvjetljenja. Testovi pokazuju da ove kamere kontinuirano snimaju živopisan i oštar video čak i pri najnižem nivou osvjetljenja, dok njihov samoprilagodljivi ISP 3D DNR algoritam garantuje visok kvalitet slike.

Dopunsko osvjetljenje
Kamere imaju i dopunsko osvjetljenje, tako da u slučaju da ne postoji nikakav izvor osvjetljenja – čak ni mjesečina ili ulične svjetiljke – one mogu garantovati snimanje videa u boji. To omogućava osvjetljavanje objekta mekim i toplim osvjetljenjem, bez njegove diskoloracije ili narušavanja izgleda okruženja. Kao rezultat toga, ColorVu kamere briljiraju u situacijama kao što su nadzor javnih lokacija bez rasvjete, noćni nadzor industrijskih parkova, raskrsnica u slabo osvijetljenim okruženjima, odnosno svuda gdje su boje u videu od ključne važnosti. Naprimjer, registracijska tablica od ključne je važnosti u istrazi saobraćajnih nesreća. Međutim, kada vozilo nema tablice ili je ona namjerno prekrivena, ono se može analizirati samo na osnovu brenda, modela i boje. U tom slučaju, ove kamere mogu snimiti boju čak i ako je vanjsko osvjetljenje slabo ili vlada tama. Hikvisionova ColorVu tehnologija koristi se u Turbo HD 5.0 i Easy IP 4.0 serijama proizvoda.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *