Softveri Vatrodojava

Novo iz Honeywella: Prvo cloud rješenje za cjelovitu povezivost s vatrodojavom

Globalni predvodnik u oblasti vatrodojave nedavno je lansirao prve alate iz nove Connected Life Safety Services (CLSS) platforme, koja predstavlja prvu sveobuhvatnu cloud platformu za protivpožarne sisteme
Piše: Siniša Pintarić – Business Development Manager, Honeywell Fire & PA/VA Solutions – East Adria
E-mail: Sinisa.Pintaric@Honeywell.com

Honeywellovi CLSS alati, razvijeni na osnovu Honeywell Forge platforme, omogućavaju tehničarima da minimiziraju smetnje u funkcionisanju sistema, usklade ih s propisima te uštede vrijeme na  održavanju. “Današnje globalno okruženje zahtijeva od protivpožarne industrije da uvodi inovativna rješenja koja omogućavaju menadžerima objekata i integratorima da nadgledaju svoje sisteme i dijagnosticiraju probleme bilo kada i s bilo koje lokacije. CLSS-om pomažemo integratorima da svojim kupcima omoguće najviši nivo sigurnosti i usluge te da efikasnije posluju tako što će im omogućiti uvid u probleme prije nego što izađu na teren”, kaže Sameer Agrawal, direktor u oblasti protivpožarnog softvera i usluga u Honeywellu.

Slučaj iz prakse
Firetron, kompanija za sisteme za zaštitu života iz Texasa, koristi Honeywellovu CLSS platformu za usklađivanje s propisima. “Uvijek smo u potrazi za tehnološki najnaprednijim načinom izvještavanja, tako da kupcima možemo uštedjeti vrijeme tokom inspekcija. Naprimjer, naši kupci u zdravstvu su pod sve većim pritiskom da omoguće tačne zapise o usklađenosti s propisima, kako zahtijeva agencija za akreditovanje zdravstvenih ustanova u SAD-u. S obzirom na to da moramo upravljati s više od 600.000 uređaja, CLSS za nas predstavlja prilagodljiv alat pomoću kojeg možemo ispuniti očekivanja korisnika”, kaže David Maloy, predsjednik Firetrona.

Honeywellovu CLSS platformu koristi i EDSB grupacija iz Britanije, čije kompanije nude protivpožarne, sigurnosne i električarske usluge. Platforma se koristi u logističkom centru grupacije od 50.000 m2. “Možemo vidjeti starost svakog detektora i kada treba biti zamijenjen u skladu s postojećim regulativama”, kaže Jonathan Parker, direktor EDSB grupacije, koja pomoću CLSS-a prilagođava postavke u skladu sa zahtjevima korisnika te verificira da se sedmično testiranje provodi prema specifikacijama, uz istovremeno bilježenje kvarova i alarma.

Poboljšanje implementacije i održavanja
Honeywellovi CLSS alati olakšavaju testiranje i implementaciju protivpožarnih sistema, istovremeno eliminišući greške i ručno unošenje podataka. Tokom planiranog servisa CLSS pojednostavljuje verifikaciju usklađenosti testiranja protivpožarnog sistema sa propisima te automatski generiše i arhivira izvještaje za potrebe inspekcija. Bez obzira na to da li koriste CLSS mobilnu aplikaciju ili računar, menadžeri objekata mogu nadgledati svoje sisteme i lako pristupati izvještajima. Takav pregled stanja sistema u stvarnom vremenu tehničarima omogućava da daljinski otkriju potencijalni problem, zahvaljujući čemu na teren mogu odmah izaći s odgovarajućim alatima. CLSS automatski bilježi aktivnosti testiranja, zbog čega je u svakom trenutku poznato koji je uređaj testiran, kada i ko ga je testirao. Platforma također automatski generiše preporuke za ispravljanje problema i planirani servis te posjeduje i naprednu zaštitu od hakerskih napada.

Za više informacija kliknte na link: https://www.hls-austria.com/en/news/clss?utm_source=as-adria&utm_medium=article&utm_campaign=clss)

 

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *