Softveri

MAXPRO Cloud: Vrhunski poslovni alat iz Honeywella

Honeywell MAXPRO Cloud je sigurnosno rješenje u oblaku dizajnirano za mala i srednja preduzeća koja posluju na više lokacija. Pruža efikasnu i djelotvornu zaštitu, integriše kontrolu pristupa i video u jedinstvenu platformu te nudi funkcije kao što su upravljanje akreditivima, automatizirano izvještavanje i daljinsko upravljanje vratima

MAXPRO Cloud objedinjuje izvore podataka sigurnosnog sistema u jedinstvenu platformu kojoj je lako pristupiti, nadgledati je i upravljati njome. On centralizira nadzor i kontrolu sigurnosnih sistema (prikaz videozapisa uživo / reprodukcija uživo, informacije o alarmu, interakcija u stvarnom vremenu) i nudi napredne funkcije pregleda, upravljanja i analize. Istovremeno, integriše širok spektar proizvoda, u vidu adresibilnih i konvencionalnih rješenja za otkrivanje uljeza, kao i rješenja za kontrolu pristupa, CCTV IP i analogne sisteme.

Kako radi MAXPRO Cloud?
MAXPRO Cloud se može lako implementirati u novim i starijim objektima uz minimalan napor. Tehnologija nudi sigurnu vezu između dostupne opreme i Honeywellovog oblaka te između Honeywellovog oblaka i interneta ili mobilnih aplikacija, čime se postiže cjelovita zaštita protoka informacija. Ne zahtijeva instaliranje aplikacija ili namjenskih servera, a cijeli postupak konfiguracije može se obaviti putem interneta. Korisnici preko svakog uređaja imaju pristup snimkama ili videu uživo i mogu postaviti više tipova upozorenja i događaja, kao i opcija izvoza i dijeljenja podataka. Platforma također pruža pristup lako podesivoj kontrolnoj ploči, koja integriše sve sisteme i lokacije te korisniku nudi prilagođeni prikaz. Sistem automatski aktivira alarm prilikom detekcije sistemskih grešaka, pri čemu se push notifikacije šalju isključivo nadležnom zaposleniku. Osim toga, MAXPRO Cloud podržava i automatsko ažuriranje softvera i firmvera, kao i centralizirano upravljanje za cijeli sistem. Glavne funkcije sistema su pojednostavljeno upravljanje i nadzor više lokacija, centralizirani i sigurni pristup (HTTPS i 256-bitna enkripcija), daljinsko upravljanje kao i pristup preko svakog uređaja i operativnog sistema (Windows, MacOs, iOS, Android).

Ključne prednosti
Upravljanje i nadgledanje sigurnosnog sistema na više lokacija nije jednostavan zadatak. Na njega se troši mnogo vremena, posebno u slučaju kompanija koje nemaju posebno osoblje za to. Pomoću sistema u oblaku korisnici mogu pristupiti upravljačkoj konzoli i kontrolnim pločama bilo kada i bilo gdje. Pregled streaminga uživo ili snimaka se odvija jednostavno, a upozorenja se brže identificiraju i kategoriziraju. Sistem također centralizira sve informacije i tako eliminira potrebu za zasebnim pristupom više aplikacija i prozora.
U slučaju detekcije problema ili sistemske greške platforma odmah šalje odgovarajući signal, što smanjuje rizik od narušavanja sigurnosti sistema. Honeywellova platforma zadovoljava potrebe korisnika koji preferiraju model samoposluživanja i nudi nove poslovne mogućnosti za sve organizacije, dok istovremeno pojednostavljuje upravljanje sigurnosnim sistemima. U pitanju je potpuno skalabilan sistem koji čini jednostavnim dodavanje novih lokacija, kamera, detektora i dr. MAXPRO Cloud je više od pukog sigurnosnog sistema i služi kao dinamičan poslovni alat za dragocjene uvide, koje možete iskoristiti za poboljšanje usluge i smanjenje troškova.

 

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *