Kontrola pristupa Objekti Sistemi za kontrolu pristupa Softveri Ugostiteljstvo

U ponudi Alarm automatike: Samouslužni terminal za hotelsko poslovanje i brzi check-in

ABSmartKiosk omogućava provjeru dokumenata u skladu s obveznim procedurama, izdavanje kartica kontrole pristupa u sobe i plaćanje troškova, a može se koristiti i za reklamiranje dodatnih ponuda za goste te kupnju ulaznica ili vaučera za odabrane događaje

Piše: Danica Kauzlarić, Odnosi s javnošću, Alarm automatika; E-mail: danica@alarmautomatika.com

Nova generacija gostiju hotela sklona je korištenju digitalnih informacijskih sustava i navikla je većinu svojih potreba rješavati putem aplikacija bez ikakvog čekanja. To znači i da ne žele čekati u redu na recepciji hotela ili kampa kako bi prijavili svoj dolazak, rezervirali neki sadržaj u ponudi ili platili račun za smještaj i sadržaje koje su koristili. Potaknuta mnogobrojnim upitima
hotelijera, Alarm automatika je razvila rješenje za brzu prijavu i odjavu gostiju – samouslužni terminal ABSmartKiosk.

Izbjeći gužve
Osnovana funkcija mu je izbjeći gužvu na recepciji hotela prilikom prijave i odjave gosta, a u skladu s obveznom procedurom njegove identifikacije. Gost pri dolasku svoj identifikacijski dokument (osobnu iskaznicu ili putovnicu) stavlja u skener, koji putem IR-a provjerava je li dokument krivotvoren. Kamera snima lice i uspoređuje ga sa slikom u dokumentu. Ako je sve uredu, terminal izbacuje kodiranu karticu za pristup sobi. Terminal je integriran s recepcijskim softverom te su svi podaci o dolasku gosta i izdanim karticama odmah vidljivi na recepciji, a na terminalu su vidljivi svi podaci o rezervacijama. Na terminalu je moguće plaćati novčanicama/kovanicama te karticama banke po izboru. Cijeli kiosk je u antivandal izvedbi i ima protuprovalnu zaštitu. Od dijelova treba navesti skener osobnih dokumenata s infracrvenom provjerom, kameru s autofokusom i osvjetljenjem za lice, bar-kod čitač za rezervacije, termoprinter, 19“ monitor osjetljiv na dodir, reverzibilni uređaj za plaćanje novčanicama i/ili kovanicama i vraćanje ostatka novca, prostor za ugradnju POS uređaja (ovisno o banci po želji investitora), uređaj za čitanje i izdavanje kartica za sobe ili za kodiranje i izdavanje Mifare kartica te PC računalo s programima za upravljanje ulazno/izlaznim uređajima i sučeljem prema recepcijskom softveru i kontroli pristupa (Windows OS).

Prilagodljiv potrebama
Standardna opcija je monitor iznad kioska za razne reklame ili druge sadržaje kojima se administrira putem clouda. Kiosk je vlastiti proizvod i može ga se prilagođavati potrebama investitora. Naprimjer, predviđen je prostor za ugradnju laserskog printera A4 formata ili profesionalnog printera za ispis ulaznica, a moguće su i dodatne opcije za, naprimjer, kodiranje i izbacivanje narukvica.

Specijalistička rješenja tvrtke
ABSmartKiosk je dio specijalističkih rješenja i integracija za hotele, kampove i ostale turističke smještajne objekte koje je Alarm automatika razvila surađujući s korisnicima. Primjer je ABSistemPark, softver za identifikaciju registracija vozila putem LPR kamera. Povezan je s bazom vozila s dozvolom ulaska (upisano putem recepcijskog softvera), kojima omogućava automatsko podizanje rampi. Integriran je i s interfonima, a dostupne su i inačice koje omogućavaju usmjeravanje prometa putem semafora, kategorizaciju vozila (osobno, autobus) i naplatu parkinga. Hotelima je zanimljivo i što se može onemogućiti izlaz vozila gostiju koji nisu podmirili račun. Moguća je i rezervacija parkirnih mjesta unaprijed te primjena u objektima koji imaju više ulaza i izlaza.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *