Automatizacija objekata Sistemi za kontrolu pristupa Softveri Videonadzorni sistemi

Hikvision: Integracija audio i video sustava za brže i proaktivnije odgovore

Opremljeni alarmima u stvarnom vremenu za bilo koju neželjenu aktivnost, ovi sustavi mogu izdavati upozorenja uživo ili ona unaprijed snimljena, aktivno odvraćajući uljeze. U kombinaciji s kamerama koje podržavaju snimanje pri slabom osvjetljenju, zaštita od noćnih provala je znatno poboljšana

Piše: Odjel marketinga, Hikvision Adriatic ; E-mail: adriatic-malta@hikvision.com

Sigurnost perimetra ključna je za poslovne subjekte, ali i za vlasnike kuća. Nadogradnja s kombinacijom mrežnih zvučnika i videosigurnosnih sustava omogućuje ne samo gledanje već i interakciju s osobama na kameri. Profesionalni zvučnici znatno poboljšavaju kvalitetu i glasnoću zvuka u usporedbi s kamerama s ugrađenim zvučnicima, osiguravajući jasniju komunikaciju tijekom sigurnosnih događaja. Ovaj proaktivan pristup integraciji audio i video sustava u borbi protiv sigurnosnih prijetnji povećava situacijsku svijest i sprečava gubitke.

Sigurnost stambenih objekata

Mrežna integracija audio i video sustava pruža sveobuhvatnu sigurnost za stambene zajednice i vile, s naglaskom na prevenciju krađa i provale. Opremljeni alarmima u stvarnom vremenu za bilo koju neželjenu aktivnost, ovi sustavi mogu izdavati upozorenja uživo ili ona unaprijed snimljena, aktivno odvraćajući uljeze. U kombinaciji s kamerama koje podržavaju snimanje pri slabom osvjetljenju, poput IR kamera, zaštita od noćnih provala je znatno poboljšana. Bilo da putujemo ili smo odsutni zbog posla, ovaj integrirani sustav osigurava naš prostor i čini nas bezbrižnim.

Sigurnost skladišta i ureda

Skladišta i uredske zgrade suočavaju se s nizom sigurnosnih prijetnji, uključujući provale, grafite i krađu. Mrežni zvučnici integrirani s videosigurnosnim sustavom mogu odvratiti potencijalne incidente prije nego što se dogode emitiranjem upozorenja neovlaštenim osobama. Emitiranjem poruka poput “Neovlašteno ulazite na posjed, molimo napustite područje” potencijalni provalnici odmah su upozoreni na svoju neovlaštenu prisutnost. Također, putem dvosmjernih zvučnih upozorenja u stvarnom vremenu s centralizirane lokacije sve sumnjive strane mogu biti obaviještene da ne smiju biti prisutni u određenim područjima. Ova integracija audio i video sustava pojačava sigurnosne procedure, čuvajući štićenu imovinu.

Kritične infrastrukture

Za velike, visokoosigurane objekte poput zračnih luka ili elektrana složenost prijetnji eskalira do kršenja zone, sabotaže, pa čak i terorizma. U ovim je scenarijima posebno važno video i audio povezivanje. Zamislite zračnu luku s velikom ogradom koja pokriva znatnu udaljenost. Termalne kamere postavljene su tako da učinkovito detektiraju sve neovlaštene upade, čak i noću. Nakon otkrivanja, kamere PTZ (pan, tilt, zoom) automatski se usredotočuju na točnu lokaciju potencijalne provale. Uz to, integracija mrežnih zvučnika djeluje kao sredstvo odvraćanja, koristeći prethodno snimljene poruke ili izravnu komunikaciju kako bi odvratili kriminalce. Ali, izazovi i dalje postoje jer provalnici mogu pokušati skrenuti pažnju ili izazvati lažne alarme. Da bi se to riješilo, kamere se koriste naprednim inteligentnim algoritmima koji točno razlikuju stvarne prijetnje od lažnih alarma. Na taj način ovaj sveobuhvatan sustav osigurava vrhunsku sigurnost na prostranim vanjskim prostorima putem točne procjene situacije i učinkovitog odgovora.

Integracija zvuka i videa s Hikvisionom

Hikvision poboljšava sigurnosno iskustvo kupaca integracijom svojih raznolikih videonadzornih proizvoda s mrežnim zvučnicima. U situacijama praćenja uživo kamere donose jedinstvene prednosti slike kroz napredne tehnologije kao što su DarkFighter i ColorVu, koje se ističu u uvjetima slabog osvjetljenja. Hikvision poboljšava i aktivnu zaštitu preciznim alarmima i brzim reakcijama. Na primjer, tehnologija Smart Hybrid Light omogućuje kamerama da pokrenu vidljivo svjetlo kad se pojavi vozilo ili osoba, bilježeći ključne detalje u živim bojama. Ta preciznost omogućuje mrežnim zvučnicima optimalno odvraćanje provalnika, jer jasna slika osigurava točnu aktivaciju alarma i učinkovite zaštitne mjere.

Kao odgovor na potencijalne prijetnje, Hikvisionovi mrežni zvučnici dostavljaju prethodno snimljene poruke ili poruke uživo, pružajući izvanrednu kontrolu incidenata samo kamerama. Hikvisionovi zvučnici podržavaju do 124 dB akustičnog tlaka, pokrivajući jačinom udaljenosti do 300 metara. Mogu sadržavati do 1000 audiomaterijala, omogućujući opcije prilagodbe za borbu protiv vandalizma, upada i provala.

Tim se mrežnim zvučnicima i povezanim uređajima može upravljati odjednom s Hikvisionovim softverom. Kombinacija aktiviranja videoalarma i zvučnog upozorenja, nakon čega slijede videoizvori uživo za provjeru, pojednostavljuje automatizaciju sigurnosnog procesa. S integracijom zvuka i videa korisnici se mogu opustiti jer znaju da je njihova sigurnost u dobrim rukama. Više informacija o Hikvisionovim mrežnim zvučnicima može se naći na web-stranici: https://www.hikvision.com/europe/.

Mrežni zvučnici integrirani s videosigurnosnim sustavom mogu odvratiti potencijalne incidente prije nego što se dogode emitiranjem upozorenja neovlaštenim osobama poput “Neovlašteno ulazite na posjed, molimo napustite područje”.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *