Njemački organizator konferencija Hotelreservierungs und Tagungsmanagement (HUT) tražio je privremeno rješenje za ponovnu organizaciju događaja. Lokalni partner Michael Telecom AG ponudio je tehnologiju kompanije Hikvision

Pripremio: Odjel marketinga za Evropu, Hikvision; E-mail: marketing.eu@hikvision.com

Kompanije u vremenu nove normalnosti moraju biti inovativne kako bi opstale na tržištu. One iz ugostiteljstva i konferencijskog turizma suočene su sa svijetom u kojem mnogo manje ljudi putuje. To se svekoliko odrazilo i na događaje poput sajmova i konferencija, koji su otkazani ili odgođeni u cijelom svijetu. Njemački organizator konferencija Hotelreservierungs und Tagungsmanagement (HUT) tražio je privremeno rješenje za ponovnu organizaciju događaja, a našao ga je u ponudi kompanije Hikvision.

Izazov

HUT organizira događaje za EHI Retail Institute, njemačko tijelo nadležno za maloprodajne subjekte. Prije uvođenja karantina taj institut je u februaru 2020. uspješno održao jedan od najvećih maloprodajnih sajmova u Evropi – EuroShop u Düsseldorfu. Tokom godine su ponovo procijenili situaciju i odlučili da će se budući događaji odvijati isključivo u hibridnom formatu. To je značilo da će se više aktivnosti odvijati na internetu i da je trebalo poduzeti stroge higijenske i mjere za kontrolu pristupa. HUT-u je bio potreban način da unaprijed testira sve posjetioce, uključujući učesnike, izlagače i zaposlenike, te da osigura da svi nose maske. Kao dio strogog režima nadzora, bilo je potrebno omogućiti i da se te informacije prikažu na šalteru s informacijama na kojem osoblje može nadgledati situaciju i djelovati po potrebi. Iako privremenog karaktera, ponuđeno rješenje moralo se postaviti na sve ulaze i izlaze za vrijeme održavanja događaja. To je uključivalo i vrijeme montaže i demontaže.

Rješenje

Rješenje koje je ponudio Michael Telecom sastojalo se od tri Hikvisionova MinMoe terminala za mjerenje temperature (DS-K1T671TM-3XF), koji su postavljeni na ulazu u objekat radi kontrole prijema. Svaki terminal opremljen je vlastitim Wi-Fi ruterom kako bi se uspostavila komunikacija sa 7-inčnim monitorom, a svi uređaji su fleksibilni i mogli su se koristiti u pokretu. MinMoe terminali uključuju širokougaoni objektiv od 2 MPx i termalni senzor, koji omogućava mjerenje temperature na površini kože dok neka osoba gleda u ekran. Temperatura se može prikazati na ekranu, a svaka vrijednost koja je veća od unaprijed određenog nivoa šalje se operateru u vidu obavještenja. Pametna funkcija kamere podrazumijeva mogućnost praćenja da li neka osoba nosi masku ili ne. Status se može prikazati na ekranu, uz upozorenje o odsustvu maske koje se šalje osoblju. Na informativnom šalteru instalirana je 7-inčna unutrašnja stanica s dodirnim ekranom (DC-KC001), koja osoblju pruža mogućnost detaljnog praćenja situacije. Osoblje po potrebi može djelovati na temelju upozorenja i držati na oku situaciju na ulazu. “Proizvodi su se pokazali veoma fleksibilnim i ponudili su nam mnoštvo mogućnosti kako bismo ispunili sve naše potrebe u različitim scenarijima. Dodatni bonus je činjenica da su jednostavni za upotrebu i postavljanje”, kaže Bauer.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *