Automatizacija objekata Kontrola pristupa Perimetarska zaštita Sistemi za kontrolu pristupa

Hikvisionovo rješenje za spajanje ljude

Njemački organizator konferencija Hotelreservierungs und Tagungsmanagement (HUT) tražio je privremeno rješenje za ponovnu organizaciju događaja. Lokalni partner Michael Telecom AG ponudio je tehnologiju kompanije Hikvision

Pripremio: Odjel marketinga za Evropu, Hikvision; E-mail: marketing.eu@hikvision.com

Kompanije u vremenu nove normalnosti moraju biti inovativne kako bi opstale na tržištu. One iz ugostiteljstva i konferencijskog turizma suočene su sa svijetom u kojem mnogo manje ljudi putuje. To se svekoliko odrazilo i na događaje poput sajmova i konferencija, koji su otkazani ili odgođeni u cijelom svijetu. Njemački organizator konferencija Hotelreservierungs und Tagungsmanagement (HUT) tražio je privremeno rješenje za ponovnu organizaciju događaja, a našao ga je u ponudi kompanije Hikvision.

Izazov

HUT organizira događaje za EHI Retail Institute, njemačko tijelo nadležno za maloprodajne subjekte. Prije uvođenja karantina taj institut je u februaru 2020. uspješno održao jedan od najvećih maloprodajnih sajmova u Evropi – EuroShop u Düsseldorfu. Tokom godine su ponovo procijenili situaciju i odlučili da će se budući događaji odvijati isključivo u hibridnom formatu. To je značilo da će se više aktivnosti odvijati na internetu i da je trebalo poduzeti stroge higijenske i mjere za kontrolu pristupa. HUT-u je bio potreban način da unaprijed testira sve posjetioce, uključujući učesnike, izlagače i zaposlenike, te da osigura da svi nose maske. Kao dio strogog režima nadzora, bilo je potrebno omogućiti i da se te informacije prikažu na šalteru s informacijama na kojem osoblje može nadgledati situaciju i djelovati po potrebi. Iako privremenog karaktera, ponuđeno rješenje moralo se postaviti na sve ulaze i izlaze za vrijeme održavanja događaja. To je uključivalo i vrijeme montaže i demontaže.

Rješenje

Rješenje koje je ponudio Michael Telecom sastojalo se od tri Hikvisionova MinMoe terminala za mjerenje temperature (DS-K1T671TM-3XF), koji su postavljeni na ulazu u objekat radi kontrole prijema. Svaki terminal opremljen je vlastitim Wi-Fi ruterom kako bi se uspostavila komunikacija sa 7-inčnim monitorom, a svi uređaji su fleksibilni i mogli su se koristiti u pokretu. MinMoe terminali uključuju širokougaoni objektiv od 2 MPx i termalni senzor, koji omogućava mjerenje temperature na površini kože dok neka osoba gleda u ekran. Temperatura se može prikazati na ekranu, a svaka vrijednost koja je veća od unaprijed određenog nivoa šalje se operateru u vidu obavještenja. Pametna funkcija kamere podrazumijeva mogućnost praćenja da li neka osoba nosi masku ili ne. Status se može prikazati na ekranu, uz upozorenje o odsustvu maske koje se šalje osoblju. Na informativnom šalteru instalirana je 7-inčna unutrašnja stanica s dodirnim ekranom (DC-KC001), koja osoblju pruža mogućnost detaljnog praćenja situacije. Osoblje po potrebi može djelovati na temelju upozorenja i držati na oku situaciju na ulazu. “Proizvodi su se pokazali veoma fleksibilnim i ponudili su nam mnoštvo mogućnosti kako bismo ispunili sve naše potrebe u različitim scenarijima. Dodatni bonus je činjenica da su jednostavni za upotrebu i postavljanje”, kaže Bauer.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *