Javni razglas i glasovna evakuacija

Honeywell: Integrisani sistem javnog razglasa i glasovne signalizacije

Intevio kombinuje karakteristike javnog razglasa i glasovne signalizacije u jedinstveni kompaktni sistem, čime se eliminiše potreba da menadžeri objekata instaliraju mrežu uređaja jedne namjene. Sistem u cijelosti podržava kontinuirano praćenje njegovog stanja s ciljem otkrivanja kvarova, što znači da korisnici putem ugrađenog ekrana odmah primaju obavijesti o kvarovima kako bi se smanjio rizik od pada sistema i pauza u radu.

Za objekte male i srednje veličine
Prednosti integrisanih sistema javnog razglasa i glasovne signalizacije trenutno su teško ostvarive za mnoge operatere malih i srednje velikih objekata koji se suočavaju s visokim troškovima održavanja usljed malih kvarova u kompleksnim sistemima. Intevio ove izazove rješava jednostavnijom kablovskom strukturom, lakoćom korištenja i direktnom dojavom, uz istovremeno pridržavanje međunarodnih standarda. To ga čini pristupačnim rješenjem za manje objekte kao što su bolnice, komercijalni prostori, hoteli i uredi. Iako je pružanje informacija u hitnim slučajevima najbitnija karakteristika takvih sistema, njegova upotreba kao alata koji se može iskoristiti i za poboljšavanje ambijenta objekta također je bitan sekundarni faktor. Honeywellovo novo rješenje dizajnirano je za svakodnevne zadatke, uz emitovanje jasnih glasovnih poruka i pozadinske muzike u kombinaciji s potpuno standardiziranim rješenjem za hitnu glasovnu evakuaciju.

Smanjenje troškova i poboljšana sigurnost
Honeywell ima decenije iskustva u proizvodnji i isporuci sistema glasovne signalizacije i javnog razglasa, prilagođenih zahtjevima specifičnih objekata. Intevio pojednostavljuje aktiviranje i kontrolisanje sistema, s kontrolom posredstvom ekrana koja nadopunjuje grafički interfejs te vodičem za lakše dijagnosticiranje kvarova. Ukupni troškovi su također manji usljed smanjenja veličine sistema te, samim time, količine polica i kablova koji dolaze s njim. „Tržište umreženih objekata jedna je od najbrže rastućih industrija u svijetu. Prema predviđanjima za ovaj sektor, do kraja naredne godine mogli bismo vidjeti 10 milijardi instalacija uređaja u objektima širom svijeta*, a i vrtoglavi rast vrijednosti tržišta na 48 milijardi eura do 2022. godine“, rekao je Guenter Rappan, marketinški menadžer u Honeywellu. On ističe da, s obzirom na pojavu većeg broja uređaja, svakodnevno upravljanje objektima postaje sve složenije i skuplje za njihove vlasnike. „Osmišljavanjem svestranog sistema javnog razglasa i glasovne signalizacije pojednostavljujemo kontrolu dvije kritične operacije za menadžere objekata, štedimo im vrijeme i novac“, kaže on.

Izvor: IOT Analytics: “State of the IoT and Short term outlook”, https://iot-analytics.com/product/state-of-the-iot-2018

Honeywell Life Safety Austria GmBh, www.hls-austria.com

Za više informacija o INTEVIO-u, molimo kliknite OVDJE

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *