Kontrola pristupa Protivprovala

Honeywell MAXPRO Intrusion: Bolja kontrola nad sigurnosnim instalacijama

Honeywell MAXPRO Intrusion centrala je integrisano rješenje u oblaku za kontrolu pristupa i protivprovalu. Dio je serije MAXPRO Cloud, koja je idealna za mala i srednja preduzeća jer nudi jednostavnu i skalabilnu sigurnost za objekte na više lokacija
Piše: Siniša Pintarić, menadžer za razvoj poslovanja, Honeywell Fire & PA/VA rješenja
E-mail: sinisa.pintaric@honeywell.com

Honeywell MAXPRO Cloud pruža efektivnu i efikasnu sigurnost i zaštitu, uz minimiziranje IT troškova i dugoročno održiva ulaganja. Rješenje integriše kontrolu pristupa, video i protivprovalu u jedinstvenu platformu jednostavnu za korištenje. Korisnici mogu upravljati sigurnosnim sistemom sa bilo koje lokacije u svakom trenutku preko standardnog web-preglednika ili namjenske nagrađivane aplikacije rješenja. Također nudi daljinsko konfigurisanje i upravljanje lokacijama, uređajima, rasporedima i korisnicima, čime se smanjuju operativni troškovi i poboljšava efikasnost instalacija na više lokacija.

Ključne funkcije
Funkcija plug-and-play povezivanja olakšava instalaciju i omogućava automatsko adresiranje uređaja i konfiguraciju u oblaku. Tako se smanjuju troškovi postavljanja i skraćuje vrijeme instalacije. MAXPRO Intrusion centrala eliminira potrebu za serverima ili softverom pomoću skalabilne, nadogradive i efikasne platforme u oblaku. Nudi zaštićenu HTTPS prijavu i 256-bitnu enkripciju, a integrira protuprovalu, kontrolu pristupa i video uz plug-and-play povezivanje uređaja. Također, skraćuje vrijeme instalacije na lokaciji uz konfigurisanje računa, lokacija, rasporeda i ljudi te omogućava konfigurisanje i upravljanje na više lokacija. Ažuriranje firmvera centrale i perifernih uređaja u oblaku je podržano, a samo rješenje raste i razvija se skalabilno prema potrebama klijenta.

V-Plex adresabilna tehnologija
Honeywell MAXPRO Intrusion koristi V-Plex adresabilnu tehnologiju. Riječ je o patentiranoj tehnologiji petlje za prozivanje koja nudi atraktivnu cijenu i performanse uz obični par žica. Koristeći samo dvije žice umjesto četiri, V-Plex nudi značajne prednosti u odnosu na kućno ožičenje ili konvencionalni četverožični multipleks, čime se osigurava ekonomično proširenje perifernih uređaja, poput senzora pokreta, alarmnih kontakata ili detektora loma stakla i identifikacije tačaka na centralnoj nadzornoj stanici.
Primjenom ove tehnologije korisnik može iskoristiti prednosti uštede na manjoj potrebnoj količini kablova, nižoj potrošnji energije, kao i uštede vremena na radu i održavanju. Svaki V-Plex senzor može se instalirati pomoću dvije žice (za napajanje i podatke), uključujući postojeće ožičenje. Uređaji troše minimalne količine energije i tako smanjuju potrebu za pomoćnim izvorima napajanja. Odlikuje ih brza i precizna identifikacija i prepoznavanje tačaka odgovora, što omogućava korisnicima da brzo prepoznaju izvor alarma i prenesu informacije nadležnom osoblju. Osim toga, V-Plex poboljšava funkciju dijagnosticiranja i precizne identifikacije nedostataka. To znači da osoblje za instalaciju i servisiranje može doći na lokaciju, a da pri tome već zna gdje se tačno javio problem, čime se podiže i efikasnost serviserskih intervencija.

Sigurnosna platforma nove generacije u oblaku kakva je MAXPRO Intrusion može olakšati rad i učiniti naše prostorije sigurnijima. Uz finansijske pogodnosti i zavidnu reputaciju kompanije Honeywell, platforma je dobitna kombinacija za preduzeća koja žele unaprijediti svoj sigurnosni sistem, a istovremeno povećati njegovu isplativost.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *