Kontrola pristupa

ASSA ABLOY PULSE, tehnologija zaključavanja uz prikupljanje energije osvojila nagradu za inovaciju

Tehnologija kontrole pristupa PULSE kompanije ASSA ABLOY postala je prepoznatljiva po svojoj kombinaciji sistema za prikupljanje energije i sigurnosnih funkcija dizajniranih kao odgovor na izazove budućnosti. U okviru manifestacije dodjele nagrada Expoprotection Trophées de l’Innovation 2021 u Francuskoj PULSE se našao u konkurenciji novih proizvoda i sistema u spektru sigurnosti, cyber sigurnosti i zaštite od požara.

Srebrna nagrada Trophées de l’Innovation za PULSE uručena je na sajmu Expoprotection Sécurité, Pariz koji je održan 28-30. septembra 2021.

„Zadovoljstvo nam je prihvatiti nagradu Trophées de l’Innovation 2021 sa sajma Expoprotection u ime ASSA ABLOY timova širom Evrope. Oni su kreirali ovo inovativno rješenje za pristup“, kaže Aude Rouyer, menadžer za elektronske i digitalne ključeve
u ASSA ABLOY Opening Solutions France.

„Zajedno smo dizajnirali sistem prikupljanja energije sa pogledom u budućnost. Svaka brava radi autonomno, bez električne energije ili potrebe za baterijama. PULSE pojednostavljuje i rukovanje ključem, jer svaki korisnik sa sobom sada nosi samo jedan ključ koji je unaprijed programiran sa svim odobrenim dozvolama, bez obzira na to koliko brava treba da otvori“.

Kontrola pristupa putem PULSE ključa se samostalno napaja energijom. Ona radi bez ikakvog vanjskog izvora energije, odnosno bez žica ili baterija. Otvaranje programabilne PULSE brave je veoma jednostavno. Korisnik najprije ubacuje svoj programabilni PULSE ključ. Snaga koja se koristi za umetanje i okretanje ključa je kinetička energija koja je obično neiskorištena. Umjesto trošenja, ova energija se prikuplja za napajanje šifrirane elektronske zaštite na bravi. Ako je ključ odobren od strane sistema, brava se otvara.

PULSE-ove inovacije u oblasti kontrole pristupa

Pored prikupljanja energije, žiri je još tri funkcije ocijenio kao inovacije. PULSE ključ je opremljen sa dva komplementarna tipa tehnologije autentifikacije. Može se koristiti poput mehaničkog ključa tj. za otvaranje brave, pri čemu sam kreira energiju za pokretanje elektronske sigurnosti sistema. Isti ključ može poslužiti i kao RFID akreditiv koji može otključati vrata pomoću zidnih ili ugrađenih čitača.

Za korisnike i upravitelje zgrada, ovo je mnogo praktičnije od nošenja ili izdavanja zasebnih akreditiva.

Drugo, ugradnja PULSE tehnologije cilindara za prikupljanje energije unutar vrata umjesto na vanjskom dugmetu donosi sigurnost, jednostavnost instalacije i estetske prednosti.

Treće, integracija PULSE brave sa ekosistemom Incedo tehnologije kontrole pristupa kompanije ASSA ABLOY Opening Solutions pomaže menadžerima sigurnosti da sigurnosni sistem prilagode svojim potrebama. Oni mogu implementirati i upravljati PULSE tehnologijom pametnih ključeva na istoj lokaciji na kojoj se, ne primjer, nalaze i bežične brave Aperio i žičani čitači.

Fleksibilan i skalabilan sistem kojim se upravlja preko jedinstvenog Incedo centra zadovoljit će potrebe svih prostorija bez kompromisa i na duže staze.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *