Svijet

Teledyne FLIR obilježio završetak postrojenja u Elkridgeu

Teledyne FLIR ugostio je zvaničnike, partnere i zaposlenike kako bi proslavio završetak novoizgrađenog objekta u Elkridgeu u američkoj saveznoj državi Maryland. Prisutnima su se obratili i senatori Ben Cardin i Guy Guzzone, koji su pohvalili visokokvalificiranu radnu snagu koja će raditi u novom postrojenju i misiju Teledyne FLIR-a da razvije tehnologiju koja spašava živote i imovinu.

Gosti su obišli proizvodne pogone i pogledali demonstracije naprednih bespilotnih zračnih i kopnenih sistema, uključujući robote Centaur i FirstLook te bespilotne letjelice SkyRaider i Black Hornet.

“Ponosan sam na to što je Maryland dom inovativnih kompanija poput Teledynea. Ovakva istraživanja ne bi bila moguća bez dostupne visokokvalificirane radne snage. Desetine novih radnih mjesta u ovom nadograđenom objektu dobrodošla je investicija u Elkridge i okolne zajednice”, rekao je senator Cardin.

“Ambiciozna nadogradnja pogona u Elkridgeu otvorit će 150 novih radnih mjesta i omogućiti rad na projektovanju, proizvodnji i podršci za širok spektar bespilotnih sistema i integrisanih rješenja svjetske klase”, rekao je Roger Wells, generalni direktor za bespilotne sisteme i potpredsjednik Teledyne FLIR-a.

Teledyne FLIR je uložio više od šest miliona dolara u nadogradnju i buduće operativne kapacitete. Objekat u Elkridgeu postire se na 110.000 m2 i služi kao centar za projektovanje i proizvodnju niza bespilotnih zračnih i kopnenih platformi te sistema za nadzor i detekciju koje koriste američka vojska i organi reda širom svijeta. Kompanija je već zaposlila 70 novih radnika i planira dodati još 80 radnih mjesta u proizvodnji, istraživanju i razvoju te inžinjeringu.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *