Svijet

Iloq dobio najveću narudžbu do sada u Švedskoj

Kompanija Iloq je dobila ugovor za isporuku sistema zaključavanja za sve javne škole u Geteborgu sa 15.500 vrata. To je do sada najveća narudžba za Iloq u Švedskoj.

Tokom prve polovine 2023. godine, vrata svih javnih škola u Geteborgu biće opremljena Iloqovim sistemom zaključavanja S5. Iloq je sistem zaključavanja uveo 2019. godine i on za svoj rad ne koristi baterije i kablove, kao ni drugi Iloqovi digitalni i mobilni sistemi zaključavanja. Energija potrebna za autentifikaciju i otključavanja vrata dolazi od kinetičke energije koja nastaje kada se ključ ubaci u bravu.

Ovaj sistem zaključavanja takođe minimizira troškove i administraciju kada je u pitanju upravljanje ključevima. Administrator može ažurirati pristup vratima škole u realnom vremenu, a zaposlenima je potreban samo jedan fizički ključ u ruci da pristupe prostorijama.

„Odabrali smo Iloq jer su nam važni troškovi i sigurnost. Ranije smo imali problema kada je trebalo zamijeniti cijeli sistem zaključavanja ako se izgube ključevi. Dugoročno, to je veoma skupo, a sa Iloqom to možemo izbjeći,” objašnjava Peter Granfeldt, razvojni menadžer za sigurnost u Upravi za osnovne škole u gradu Geteborgu.

Iloq je osnovan 2003. godine u Finskoj i posluje kao vodeća kompanija u ovoj industriji u nordijskim zemljama, a sada i globalno, prvenstveno zahvaljujući širokom spektru pametnih proizvoda za digitalno zaključavanje. Narudžba za osnovne škole u Geteborgu najveća je za Iloq u Švedskoj i druga po veličini u svijetu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *