Sajmovi

Intersec 2020.: Sigurnosni i protivpožarni centar Bliskog Istoka

22. izdanje Interseca, vodećeg globalnog sajma sigurnosti i zaštite, otvorit će vrata početkom 2020. godine u Dubaiju. Sajam i ove godine nudi širok spektar mogućnosti s više od 1.100 najavljenih izlagača iz 50 zemalja
Piše: Gareth Wright, Messe Frankfurt
E-mail: gareth.wright@uae.messefrankfurt.com

Sajam Intersec održat će se između 19. i 21. januara 2020. u Svjetskom trgovačkom centru u Dubaiju i ponovo će okupiti najveća poslovna imena, uključujući dvije trećine od 50 vodećih svjetskih proizvođača u industriji sigurnosti. U ponudi je veliki broj specijaliziranih paviljona, konferencija i certificiranih radionica na kojima će se oko 34.000 posjetilaca iz cijelog svijeta detaljno upoznati s najnovijim tehnološkim trendovima. Ovogodišnji trodnevni događaj organizira kompanija Messe Frankfurt Middle East i pokrit će sedam oblasti iz sfere sigurnosti: protivpožarnu zaštitu i spašavanje, zaštitu perimetra i tehničku sigurnost, zaštitu na radu, nacionalnu sigurnost i policijski rad, cyber sigurnost, pametne domove i automatizaciju objekata.

Pokrivenost vertikala
Ovi sadržaji će značajno utjecati na kompanije koje posluju u više industrijskih vertikala, u rasponu od energetike i finansija, maloprodaje i ugostiteljstva, sve do obrazovanja, javnog sektora, logistike i građevinarstva. Novi sadržaj je i prostor nazvan Intersec Arena, koja će, prema direktoru sajma Andreasu Rexu, poslužiti za predstavljanje novih tehnologija za rješavanje specifičnih industrijskih i sektorskih izazova, uz edukaciju krajnjih korisnika o ključnim stavkama prilikom odabira konkretnih kategorija proizvoda. „Arena će poslužiti kao most koji povezuje one koji tragaju za rješenjima s kreatorima revolucionarnih inovacija“, kaže Rex i dodaje da će jedinstvena prezentacija u stilu teatra ponuditi bolju interakciju publike i izlagača. Trodnevni sadržaji u okviru Intersec Arene bit će podijeljeni na tri segmenta, pri čemu će prvi dan biti rezervisan za digitalne tehnologije. Drugog dana pažnja će biti posvećena sigurnosnim izazovima i rješenjima u ključnim industrijskim vertikalama, a fokus trećeg dana je na ključnim zahtjevima i faktorima prilikom donošenja odluka o kupovini određenih kategorija proizvoda. „U 2020. se vraćaju paviljon posvećen dronovima i zona za demonstraciju njihovog rada u zatvorenom prostoru. Tu je i poseban prostor na otvorenom za prezentaciju rada najnovijih protivpožarnih sistema. Kako nas manje od godinu dana dijeli od sajma Dubai Expo 2020, očekujemo najavu važnih strateških partnerstava. Istovremeno, što je već i praksa, mnogi od 1.100 i više izlagača će iskoristiti ovu platformu za predstavljanje svojih novih proizvoda na globalnom tržištu“, dodaje Rex.

Segment protivpožarne zaštite najveći
Intersec se održava uz podršku Policije, Policijske akademije i Civilne zaštite Dubaija, Regulatorne agencije za sigurnosnu industriju (SIRA) i Općine Dubai. Najavljeno je i učešće dodatnih 35 međunarodnih državnih partnera, profesionalnih udruženja i neprofitnih organizacija. Očekuje se da će segment protivpožarne tehnologije i spašavanja biti najveći, s više od 400 izlagača. Slijedi ga komercijalna sigurnost, s očekivanih 350 izlagača, zaštita na radu sa 120, cyber sigurnost sa 100, nacionalna sigurnost i policija (80) te fizička sigurnost i zaštita perimetra (50).

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *