Svijet

ISEO akvizirao Sofia Locks

Italijanska multinacionalna kompanija ISEO, sa sjedištem u Pisogneu, kupila je većinski udio u milanskoj kompaniji Sofia Locks, specijaliziranoj za rješenja za kontrolu pristupa u oblaku.

ISEO je više od 50 godina jedna od vodećih italijanskih sigurnosnih multinacionalnih kompanija. U osnovi njenog poslovanja su proizvodi i sistemi za kontrolu pristupa kućama i zgradama. Danas ISEO Grupa ima više od 1.200 zaposlenih širom svijeta i posluje kroz 13 kompanija; svoje proizvode i rješenja razvija, proizvodi i plasira u Evropi, Aziji, Južnoj Africi, Južnoj Americi i na Bliskom istoku.

Sofia Locks je kompanija koja se bavi tehnologijama za sigurnije i fleksibilnije upravljanje nekretninama. Njena rješenja su dizajnirana da zadovolje potrebe radnih prostora, kao što su dijeljeni i fleksibilni radni prostori, zatim stambenih i prostora za zajednički smještaj te svijeta maloprodaje i logistike.

Rješenja Sofia Locksa su integrisana u ponudu digitalnih platformi za kontrolu pristupa ISEO Grupe: Argo, V364, SDK i Locken sisteme. Cilj je ubrzati proces digitalnih inovacija i omogućiti još veću fleksibilnost u elektronskoj kontroli kroz aplikacije različitih uređaja koji garantuju sigurnost zgrada i domova.

“Sretni smo što započinjemo ovo putovanje s timom Sofia Locksa, koji čine briljantni mladi ljudi iz svijeta tehnologije i digitalizacije”, kaže Roberto Gaspari, izvršni direktor ISEO Grupe.

“Osnovali smo Sofia Locks s ciljem da uvedemo inovacije u sektor nekretnina. Sofia Locks razvija tehnologije za nekretnine i građevinarstvo, koristeći iskustvo svog tima u kreiranju digitalnih i cloud (IoT) proizvoda. Današnji nas je korak na tom putu učinio važnim elementom inovativnih projekata za glavne igrače u sektoru nekretnina. Odlučili smo naše putovanje nastaviti s ISEO Grupom, uz koju ćemo se, zahvaljujući njenom međunarodnom prisustvu, još više širiti”, dodaje Alessandro Nacci, osnivač Sofia Locksa.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *