Regija

Kamere za veću sigurnost građana Niša

Povećanje sigurnosti građana, monitoring i nadzor važnih gradskih saobraćajnica, parkova, ustanova i institucija osnovni su ciljevi uvođenja videonadzora koji se do kraja ove i tokom naredne godine planira u Nišu. Bit će instalirano više od stotinu kamera.

“Dogovoreno je da grad Niš pokrije 70 najznačajnijih lokacija sa 100–120 kamera kako bismo unapredili uslove življenja i poslovanja svih nas. Sada su pod video-nadzorom raskrsnice i parkovi, ali ono na čemu ćemo insistirati jeste da, pre svega, Čair i Tvrđava budu pokriveni kamerama”, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski nakon sastanka s načelnikom Policijske uprave Niš Slavišom Virijevićem.

Videonadzor na raskrsnici ulica Milojka Lešjanina i Kneginje Ljubice u funkciji je skoro godinu dana, dok kod Crvenog pevca postoji od 2015. godine. Taj sistem se pokazao kao dobar, jer je od njihovog postavljanja broj prekršaja mnogostruko manji.

Namjenskim sredstvima Savjeta za bezbjednost Grada Niša za Policijsku upravu također je nabavljena vrijedna kompjuterska i oprema za alkotestiranje.

“To su sredstva koje je trebalo utrošiti do kraja godine i grad ih je iskoristio za kupovinu kompjutera, štampača i opreme za merenje alkohola u krvi, koju smo danas predali policiji. Grad će naredne godine obezbediti određena tehnička sredstva za merenje buke, a radi se i na donošenju gradskih pravnih akata u cilju suzbijanja buke iz ugostiteljskih objekata”, kazala je Sotirovski.

(niskevesti.rs)

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *