Svijet

Xprotect sigurniji od cyber napada

Najnovijom nadogradnjom 2020 R3 sigurnost Milestoneovog Xprotect softvera za upravljanje videozapisima podignuta je na viši nivo. U softver je uvrštena Microsoftova enkripcija Cryptography New Generation (CNG), koja, kako tvrde iz kompanije, osigurava najviši nivo cyber sigurnosti i zaštite podataka na tržištu. Xprotectovi novi enkripcijski moduli uključuju jaču zaštitu podataka, veću cyber sigurnost i autentičnost dokaza te konfiguraciju zaštićenu lozinkom. Ovo također znači da se Xprotect sada može konfigurisati za rad usklađen s FIPS (Federal Information Processing Standards) 140-2 standardom. FIPS je računarski sigurnosni standard američke vlade koji se koristi u svim softverskim rješenjima koje koriste američke savezne agencije i sektori poput zdravstva i finansija.

Poboljšana mogućnost pretraživanja
U slučaju incidenta od menadžera sigurnosti se očekuje da odmah dostave videodokaze. To ponekad može biti izazovan zadatak, posebno za instalacije s hiljadama kamera koje rade cjelodnevno. Xprotect 2020 R3 nudi novu funkciju pretraživanja u više kategorija koja olakšava brže pronalaženje dokaza. Takvo pretraživanje operateru omogućuje da kombinuje i pretražuje po više kategorija, kao što su ljudi, vozila i lokacija, kao i po bilo kojim kriterijima koje su razvili i u Xprotect integrisali Milestoneovi tehnološki partneri. Naprimjer, operateri mogu suziti istragu tako da sadrže samo videosekvence koje uključuju plava vozila i muške osobe, isključivši one sa samo jednim od tih kriterija.

Nova nadogradnja također sadrži mnogo novih i poboljšanih funkcionalnosti kao što su poboljšane performanse prikazivanja videozapisa u Xprotect Smart Clientu, prilagodljivi streaming za Xprotect Mobile i poboljšanja direktnog streaminga u Xprotect Web Clientu. Kada je riječ o kamerama i uređajima, Xprotect 2020 R3 nudi proširenu podršku za bilo koju 360-stepenu kameru koja koristi fisheye objektiv te uključuje poboljšanja poput povećane sigurnosti bez ugrožavanja jednostavnosti upotrebe, veću širinu za instalacije koje odgovaraju potrebama kupaca, kao i nove pakete uređaja.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *