Regija Vijesti

Kina donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu blizu pet miliona eura

Zamjenik direktora Granične policije Bosne i Hercegovine Fahrudin Halač i ambasadorica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo potpisali su u Sarajevu Certifikat o primopredaji donacije specijalističke opreme za sigurnosne provjere.
Donacija opreme realizovana je na osnovu Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć između Vijeća ministara BiH i NR Kine koju su zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ambasadorica NR Kine u BiH potpisali polovinom novembra 2017. godine.

“Uz donaciju specijalističke opreme koja će pripadnicima Granične policije BiH omogućiti efikasniji rad na terenu, pod pokroviteljstvom NR Kine bit će realizovane obuke policijskih službenika neophodne za efikasnu montažu, korištenje i održavanje opreme”, saopćeno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Potpisivanju Certifikata prisustvovali su zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić, šef Odsjeka za Aziju i Afriku Ministarstva vanjskih poslova BiH Ljubo Grković, savjetnici ministra finansija i trezora BiH Dado Šarić i Drago Bagarić te predstavnici Ambasade NR Kine u Bosni i Hercegovini. Iz Granične policije BiH potpisivanju su prisustvovali pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić, kao i načelnici Kabineta direktora Radiša Samardžija i Uprave za administraciju Mustafa Ovčina.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *