Svijet

KING ICT u 2023. postao jedan od ključnih NATO cyber sigurnosnih partnera

KING ICT godinu privodi kraju s procijenjenim rastom prihoda od blizu 10%, zadržanom profitabilnosti i 770 zaposlenika. Takve brojke su iznad tržišnih indikatora velikih i srednjih preduzeća hrvatskog IT sektora. Time ovaj sistem-integrator pokazuje stabilnost, sposobnost prilagođavanja i ispravnost strategije.

Kompanija je i ove godine nastavila širenje na Zapad, čemu svjedoči i otvaranje podružnice u Briselu. Već početkom godine postala je jedan od dva ključna cyber sigurnosnih partnera NATO-a za operacije širom svijeta, što znači da je zadužena za odgovorne zadatke visokog prioriteta i primjenu najsavremenijih cyber sigurnosnih rješenja za NATO Agenciju.

Kada je riječ o projektima, u Splitu trenutno implementira Inteligentni transportni sistem, dok su ITS-ovi već uspostavljeni u Zadru i Šibeniku. Projekti su dio koncepta pametnih gradova, a uključuju pametne semafore, videonadzor, informisanje putnika o prometu, prioritetizaciju vozila javnog prijevoza i hitnih službi, sistem za praćenje vremenskih uslova itd. U maloprodaji implementira bežično mrežno rješenje za Studenac, a za Končar u toku je projekat konsolidacije i modernizacije cjelokupne ICT infrastrukture Grupe. Od ostalih projekata tu je Smart Energy za Podravku, trenutno najveća investicija u integrisane elektrane u Hrvatskoj.

Nakon Omega Softwarea, KING ICT Grupi se ove godine pridružio i Alter Info, čime je proširena lepeza

usluga i proizvoda u području kibernetičke, odnosno informacijske sigurnosti. Alter info donosi nove konsultantske i programerske kompetencije, nove klijente te preuzimanje softverskog rješenja AlterRisk.

KING ICT je nastavio i partnerske odnose s velikim svjetskim korporacijama kao što su Cisco, Dell Technologies, SAP, VMware, Lenovo i Oracle.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *