Regija

M SAN Grupa distributer Dahue za Hrvatsku

Dahuinoj partnerskoj mreži se od oktobra 2019. pridružila M SAN Grupa, najznačajnija IT distribucijska grupa u regiji.

M SAN Grupa je u Dahui prepoznala snažnog igrača na tržištu, pa su započeli saradnju kojom je M SAN Grupa postala ovlašteni distributer Dahuine profesionalne opreme za hrvatsko tržište.

M SAN Grupa d.d. osnovana je 1995. godine. Nakon četiri godine kontinuiranog rasta i širenja, 1999. je preuzela vodeću poziciju na popisu najvećih IT društava na hrvatskom tržištu, koju otada drži. Od 2007. nastavlja rast i širi poslovanje u regiji. Danas je M SAN Grupa d.d. najznačajnija regionalna IT & CE distribucijska grupa s više od 560 zaposlenih i s firmama kćerkama u svim državama Jadranske regije.

Dahua Technology je jedan od vodećih ponuđača naprednih videonadzornih rješenja. S oko 16.000 zaposlenih širom svijeta Dahuina rješenja, proizvodi i usluge koriste se u više od 180 zemalja. Dahua proizvodi pružaju besprijekoran kvalitet, pouzdanost i stabilnost u skladu s najnovijom tehnologijom koja krajnjim korisnicima omogućava uspješno poslovanje. Već nekoliko godina nalazi se na listi top 50 kompanija u industriji sigurnosti. I godinama se penje na tabeli: 2016. je bila četvrta, a 2018. došla do visokog drugog mjesta na svijetu.

Dahua od 2014. godine investira oko 10% godišnjih prihoda od prodaje u istraživanje i razvoj novih proizvoda kroz svoja četiri istraživačka instituta: Advanced Technologies Institute, Big Data Institute, Chip Institute i Video Cloud Institutes. U istraživanja je uključeno više od 6.000 inženjera i tehničara.

Aleš Dejak, voditelj Dahue za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, o partnerstvu kaže: „Veselimo se suradnji s M SAN Grupom. Glavni cilj partnerstva je korisnicima osigurati najvišu razinu usluge, kvalitetnu opremu i profesionalna rješenja s područja video nadzora.“

Marko Barišić, produkt-menadžer u M SAN Grupi, nastavlja u istom tonu: „U prošlom su desetljeću oba partnera postali vodeći u svojem tržišnom segmentu. Povezivanje Dahue i M SAN Grupe dodatno će proširiti naš portfelj i omogućiti nam novo područje suradnje s našim partnerima.“

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *