Sajmovi

Sicurezza: Veliki interes za izložbu u Milanu

Sicurezza, vodeći italijanski sajam sigurnosne i protivpožarne tehnologije, te Sajam pametnih objekata održani su u Fiera Milanu između 13. i 15. novembra 2019. Zabilježena je posjeta 28.629 profesionalaca
Izvor: Mariagrazia Scoppio, Ured za odnose s medijima, Fiera Milano
E-mail: mariagrazia.scoppio@fieramilano.it

Posjeta Sicurezzi i Sajmu pametnih objekata bila je 12 posto veća nego na prethodnom izdanju, uz prisustvo posjetilaca iz 88 zemalja, a najveći broj stigao je iz Švicarske, Britanije, Grčke, Španije, Tunisa, Francuske, Njemačke, Rusije, Ukrajine i Hrvatske. To je povećanje koje dokazuje da je Sicurezza prepoznata kao referentna tačka za profesionalce iz cijele Evrope i mediteranskog područja.

Tehnološka evolucija
Ukupno 619 izlagača – što je povećanje od 33 posto u odnosu na prošlogodišnje izdanje sajma, a od čega 30 posto otpada na 37 izlagača iz stranih zemalja – predstavilo je inovativne proizvode te brojne novitete pred zainteresovanim i motivisanim profesionalcima. Velika evolucija kroz koju svijet sigurnosti i automatizacije objekata trenutno prolazi te brzo promjenjivi načini upotrebe tehnologija bile su osnovne teme trodnevnog milanskog sajma. Integracija, digitalizacija i pametna rješenja dominirale su prezentacijama. U sigurnosnom sektoru sve je više digitalnih, bežičnih te prilagođenih rješenja za sve vrste upotreba – od rješenja za pojedinačne domove i čitave gradove do upotreba u industrijskom sektoru, transportu i svijetu zabave – a rezultati najnaprednijih tehnoloških istraživanja u oblasti biometrije, vještačke inteligencije, prepoznavanja glasa, IoT-a sada su rasprostranjeni u svim oblastima: od automatizacije objekata, preko videonadzora do kontrole pristupa. Što se tiče automatizacije objekata, proces integracije i potencijal 5G tehnologije ključni su dio ponude. Uska saradnja različitih tehnologija izbrisala je granicu između vertikala. Instalacija i automatizacija u objektima, audio-video sistemi, ušteda energije, digitalne platforme i telekomunikacije već su u sinergiji kao dio jedinstvenog i dinamičnog sistema, zasnovanog na inteligentnom menadžmentu i korištenju velikih podataka.

Cyber arena
Veliki uspjeh na sajmu imao je i bogati program posvećen profesionalnom razvoju, uz učešće više od 4.000 profesionalaca.
Stotinu konferencija i sastanaka – na kojima su mnogi učesnici mogli dobiti trening-kredite za razne profesionalne pozicije (industrijske stručnjake, inžinjere, instalatere, sigurnosne operatere) – bilo je fokusirano na vrijednost ljudskih resursa i centralnu ulogu koju ima kontinuirana obuka. Međunarodni stručnjaci, asocijacije i akademske institucije dotakli su se najbitnijih tema za sve sektore, sa sadržajem koji se uveliko cijeni u vrijeme kada tržište prolazi kroz pravu revoluciju.
Veliki interes iskazan je i za novu Cyber Arenu, prostor posvećen obuci i informisanju o cyber sigurnosti, koji je osmišljen tako da pomogne kompanijama da se što bolje izbore s IT prijetnjama.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *